“Wij hebben de afslanking niet mee goedgekeurd in de Vlaamse regering”

Dat zegt sp.a-gedeputeerde Ludwig Vandenhove in een artikel in Het Belang van Limburg van maandag 8 oktober 2018.

Tijdens het debat van Het Belang van Limburg en Televisie Limburg (TVL) op zondag 7 oktober 2018 over de provincieraadsverkiezingen, werd duidelijk dat N-VA absoluut wil meedoen aan het volgende provinciebestuur en dit om het af te schaffen. (1)

“Ik ben al die discussies over de structuren kotsbeu. Het gaat niet over gedeputeerden of burgemeesters, maar over wat we concreet kunnen doen voor de Limburgers”, zegt Ludwig Vandenhove.

"Waarom bijvoorbeeld geen mobiliteitsplan voor Limburg maken met federale middelen (onder andere vanuit de Nationale Maatschappij van de Buurtspoorwegen (NMBS)) en Vlaamse middelen (onder andere voor De Lijn), waarop wij als Limburg recht hebben, aangevuld met middelen vanuit de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en de provincie Limburg?

De N-VA wil natuurlijk de provincie Limburg laten verdwijnen om nog meer Vlaamse middelen naar Antwerpen te laten gaan."   

Hieronder vindt u het volledige artikel. 

Het TVL-debat kan u hier bekijken.

 

(1) Cordon sanitaire rond N-VA in provinciebestuur. Het Belang van Limburg, 08-10-2018, p. 1.

Zie ook MÉÉR LIMBURG! van 02-09-2018  en sp.a is de enige echte verdediger van de provincie Limburg! van 12-06-2018 op deze website.