19 deelnemers aan Kiezen voor Kunst in Aalst

Tijdens de laatste editie van Kiezen voor Kunst voor dit seizoen, die plaatsvond in de gemeentelijke feestzaal,  Aalst-Dorp 25 in Aalst (Sint-Truiden) waren er niet minder dan 19 deelnemers.


Zowel op vrijdagavond 1 juni 2012 tijdens de vernissage, als gedurende het ganse weekend (vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012) was er heel wat publieke belangstelling.

“Deze editie 2011-2012 van Kiezen voor Kunst, waarbij er tentoonstellingen hebben plaatsgevonden in Sint-Truiden, Zepperen, Wilderen en in Aalst, heeft andermaal de sterkte van de formule aangetoond.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Er zijn meer en meer personen, die, al dan niet na het volgen van een opleiding, bijvoorbeeld aan de Haspengouwse Academie [Beeld], of als autodidact, aan de één of andere vorm van kunstbeoefening doen.
Vaak hebben ze enige schroom om met hun werken naar buiten te treden en/of zijn de praktische en/of officiële omstandigheden om dit te doen te moeilijk.
Voor hen blijft Kiezen voor Kunst de ideale oplossing.

Kiezen voor Kunst is een organisatie waar heel wat werk in kruipt. Ik wil dan ook uitdrukkelijk Curieus voorzitter Ann Knaepen bedanken, alsmede de vele vrijwilligers van de Curieus onderafdeling Aalst onder leiding van voorzitter Guy Knapen voor deze succesvolle activiteit.

Volgend jaar komt er hoe dan ook een nieuwe editie van Kiezen voor Kunst.”, besluit Ludwig Vandenhove.

Het was trouwens een druk weekend voor de (niet-professionele) kunstenaars in Sint-Truiden.

Op vrijdag 1, zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juni 2012 vond in Halmaal voor de 10e keer op rij een kunsttentoonstelling plaats naar aanleiding van Halmaal kermis.

“Deze kunsttentoonstelling is kwalitatief zeer hoogstaand.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Stimulator is de heer Rohnny Houwaer, die dankzij zijn kennissenkring er steeds in slaagt heel wat kunstenaars naar Halmaal te brengen in en rond de hoeve Hoewaer en in en rond de parochiezaal, die sedert enkele jaren serieus gerenoveerd is dankzij het stedelijk subsidiereglement voor infrastructuurwerken buurtaccommodaties en/of op enkele andere openbare locaties.

Met de ‘Vrienden van de Burgemeester” ondersteunen we dit initiatief elk jaar via het financieren van het drukwerk.”

Zie onder andere ook de teksten ‘Kermis Halmaal betekent tentoonstelling!’ van 27 mei 2011 en ‘Kiezen voor Kunst in Wilderen’ van 28 februari 2012 op deze website. 

Hierover is op donderdag 7 juni 2012 een artikel verschenen op Truineer.be.