24ste LIKONA contactdag weer succes

Op zaterdag 17 januari 2015 vond de 24ste editie van de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) contactdag plaats op de campus van de Universiteit Hasselt (U Hasselt) in Diepenbeek (Agoralaan, gebouw D).
Het was zowel inhoudelijk, als qua opkomst weer een succes.

"Inmiddels was het voor mij zelf al de 3de contactdag als bevoegd gedeputeerde van natuur en eerlijk gezegd kijk ik ook al uit naar deze 'hoogdag van de natuur', 'deze hoogdag van de biodiversiteit' in Limburg", zegt Ludwig Vandenhove, tevens voorzitter van LIKONA. "Voor de inhoud (uiteraard begrijp ik niet alles!), maar eveneens voor de contacten met de talrijke vrijwilligers.
Er waren om en bij de 570 deelnemers.

 

Met de verhuis van het voormalige Groene Huis naar Craenevenne 86 in Genk en met de oprichting van het Limburgs Veldstudiecentrum (LIVEC) krijgen de vrijwilligers in het kader van LIKONA nog meer mogelijkheden. Dat wordt ook bevestigd door de steeds grotere interesse van studenten, onder ander in het kader van thesissen.

De LIKONA-werkgroepen zijn een belangrijke en gewaardeerde bron van informatie voor het provinciaal, Vlaams en Europees natuurbeleid.
Binnen de huidige en toekomstige meetnetten gaat hun rol alleen maar groter worden. De vrijwilligers moeten daarom verder en zo goed mogelijk ondersteund worden via onderzoeksmaterialen en vorming.

 

Ja, ik ben de hele dag aanwezig geweest, maar achteraf kreeg ik heel wat vragen waarom ik de dag dan niet officieel afgesloten had, zoals aangekondigd.
Simpel: alles was gezegd en wat had ik daar dan nog aan toe te voegen?
Met mijn jaren ervaring in de politiek (en het wat ouder worden) heb ik inmiddels geleerd alleen nog te speechen als ik (denk) iets te vertellen te hebben."

Zie www.likona.be.

Zie ook Likona toont zuiderse insecten en planten op mijnterril. Het Belang van Limburg, 16-01-2015, p. 18.

Zie ook 24ste editie LIKONA-contactdag van 15-01-2015 en LIKONA jaarboek 2013 gepubliceerd van 08-12-2014 op deze website.