4e buurtrestaurant van start in Sint-Truiden

Op maandag 19 september 2011 werd het 4e buurtrestaurant in Sint-Truiden in de parochiezaal van Nieuw Sint-Truiden, Grevensmolenweg 34 officieel geopend.

“Na Velm, Gelinden en de Montenakenweg is nu Nieuw Sint-Truiden aan de beurt.”, zeggen schepen van sociale zaken Els Sneijers en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Via deze buurtrestaurants slagen we erin om tegemoet te komen aan de groeiende groep zorgbehoevende senioren, de kansarmoede, de vergrijzing en de veréénzaming. Bovendien gaat het om een tewerkstellingsproject, waarin 9 personen tewerkgesteld zijn.
Het initiatief is erkend door de Vlaamse overheid in het kader van de lokale diensteneconomie.

 

 

De buurtrestaurants zijn een gezamenlijk project van de stad Sint-Truiden, het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) en de vzw Het Heft.

 

 

Wij bedanken ook de talrijke vrijwilligers van de parochie Nieuw Sint-Truiden, die dit 4e buurtrestaurant mee mogelijk maken.”

 

 

 

 

 

Praktisch:
De nieuwe locatie in de parochiezaal van Nieuw-Sint-Truiden ontvangt haar gasten op maandagmiddag, in samenwerking met de vzw parochiale werken.
In het buurtlokaal in Velm (tegenover de parochiezaal)  kan u elke dinsdag terecht voor een maaltijd en in Natuur.huis in Gelinden (Kleinveldstraat 54)elke donderdag.
U kan voor alle locaties een plaats reserveren op het nummer 0471-48 87 33.
Het buurtrestaurant in ‘Het Heft’ op de Montenakenweg in Sint-Truiden is de ganse week geopend en er hoeft niet gereserveerd te worden.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Aan tafel en tewerkstelling!’ van 13 april 2009, ‘Opening buurtrestaurants in Sint-Truiden!’ van 9 juli 2009 en ‘Sint-Truiden: voorbeeldrol op het vlak van de sociale economie in Limburg!’ van 24 oktober 2010 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in De Weekkrant van woensdag 21 september 2011 en in Het Laatste Nieuws van donderdag 22 september.