Afspraken houden!

“U aan gemaakte afspraken houden, is voor mij essentieel. Dit geldt  ook, en misschien vooral, bij het afleveren van (milieu)vergunningen.”, zegt gedeputeerde voor milieu Ludwig Vandenhove.

“Vermits de stad Beringen aan bvba Bleuberry Fields een milieuvergunning met voorwaarden had afgeleverd, heb ik deze redenering gevolgd. Het bedrijf heeft immers al enkele malen  bepaalde beloftes gemaakt, maar komt deze dan steeds niet na. Vandaar dat we deze nu expliciet in de afgeleverde milieuvergunning hebben opgenomen.

Zowel de stad Beringen, als ikzelf willen dit bedrijf uitbreidingsmogelijkheden geven en we zullen rond de tafel met hen gaan zitten. Maar bvba Bleuberry Fields moet beseffen dat afspraken afspraken zijn en dat een  overheid niet zomaar met zich laat sollen.”

Hieronder vindt u het persbericht dat hierrond verspreid werd.

Deputatie volgt voorwaarden die gemeente Beringen oplegt aan Blueberry Fields

Blueberry Fields, het bedrijf dat in Beringen blauwe bessen kweekt en verwerkt, had een beroepschrift ingediend tegen de beslissing van 22 november 2012 van het college van burgemeester en schepenen van Beringen.
Deze beslissing hield in dat aan Blueberry Fields een milieuvergunning werd verleend voor 20 jaar, maar ook dat bijzondere voorwaarden werden opgelegd.

Blueberry Fields vroeg in het beroepschrift om deze bijzonder voorwaarden te wijzigen w.b. de gevraagde afvalwateranalyse, die jaarlijks gevraagd werd, en te schrappen w.b. de stopzetting van de landbouwactiviteiten , het dempen van de grachten en het herstellen van de vegetatie op de blauwbessenpercelen die gevestigd zijn in VEN-gebied, en dit voor het einde van 2013.

Bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove: “Het beroep van Blueberry Fields wordt niet ingewilligd. Ik volg de voorwaarden die  het college van burgemeester en schepenen van Beringen oplegt.
Bovendien onderschrijf ik het voorstel van de burgemeester van Beringen dat alle betrokken partijen snel rond de tafel moeten zitten om samen een regeling uit te werken om gronden te vinden die wél geschikt zijn voor de bedrijfsactiviteiten van Blueberry Fields.”

Zie ‘Blauwbessenbedrijf moet weg uit natuurgebied’, Het Laatste Nieuws, 23 april 2013, p.19.

Zie ook ‘Soepel, maar consequent!’ van 25 februari 2013 en  ‘Consequent optreden!’ van 24 april 2013 op deze website.

 

 

 

Tags: