Algemene Vergadering vzw RLH

Op maandag 20 maart 2017 ging  de algemene vergadering van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) door in het Rood Kasteel, Kasteelstraat 16 in Guigoven (Kortessem)

Gastspreker was Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.

Gedeputeerde en voorzitter van de vzw RLH Ludwig Vandenhove: “Het is nu de 3de keer dat ik de huidige Vlaamse Bouwmeester bezig hoor en telkens slaagt hij erin op een inhoudelijke en wetenschappelijke manier, maar tevens een beetje ludiek, zijn visie te geven over het toekomstige ruimtelijk beleid voor Vlaanderen.
Bijna een combinatie van architect, wetenschapper en stand-up-comedian.
Nadien nam hij nog ruim de tijd om tijdens de receptie van gedachten te wisselen met de aanwezigen. Op donderdag 23 maart 2017 eerstkomende is hij ook spreker tijdens de algemene vergadering van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) in het bezoekersonthaal Kattevennen, Planetariumweg 19 in Genk.

 

Volgend jaar zal de vzw RLH actief blijven werken rond de bescherming van de hoogstamboomgaarden. Zo zal er een intentieverklaring ondertekend worden met alle Haspengouwse gemeenten en het Agentschap Onroerend Erfgoed om te komen tot een Onroerenderfgoedrichtplan hoogstamboomgaarden.
Een goede zaak, maar dit heeft enkel maar zin als de Zuid-Limburgse gemeenten handhaving doen en optreden tegen eigenaars die hoogstamboomgaarden kappen zonder vergunning of zonder ze te vervangen.”

Ook het jaarverslag van 2016 werd er voorgesteld.
Hieronder vindt u het voorwoord van directeur An Digneffe en gedeputeerde en voorzitter Ludwig Vandenhove.  


Wie een exemplaar van het jaarverslag wenst, kan een mail sturen naar info@rlh.be of ludwig.vandenhove@limburg.be.

Zie ook Regionaal Landschap Lage Kempen van 19-03-2016 op deze website.