Begaardenvoet- en fietspad in Zepperen krijgt beloofde verlichting

“De sp.a in het algemeen en gemeenteraadslid/fractieleider
Marleen Thijs/> en schepen
Filip Moers/> in het bijzonder hebben in de loop van 2010 heel wat inspanningen gedaan om het Begaardenpad in Zepperen (Sint-Truiden) terug open te stellen.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.


Aangezien alle scholen van Zepperen sinds woensdag 1 september 2010 geconcentreerd zijn op één grote campus, is er extra schoolverkeer in de Kasteelstraat.
Om de schoolkinderen - met de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw van basisschool ‘t Blavierke - op een veilige manier de verplaatsing van en naar de school te laten maken, werd het Begaardenpad - de oude voetweg tussen de Kasteelstraat en de Waterkuilstraat - in ere hersteld. Bovendien werd met enkele verschuivingen van het tracé en door middel van enkele veilige brugjes het Begaardenvoet- en fietspad verlengd tot aan (en verder dan) de fietsstalling van de scholencampus in Zepperen.

Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen en de duurzame verplaatsingen - te voet of met de fiets - te promoten, heeft de stad destijds - bij de aanleg van het Begaardenpad - beloofd om werk te maken van aangepaste verlichting.
De bedoeling is dat er duurzame Light Emitting Diode (LED)-verlichting aangebracht wordt, die via sensoren automatisch aan en uit springt.

In een overleg met Infrax - de netwerkbeheerder voor onder andere verlichting op ons grondgebied - werd vorige week besloten om de beloofde openbare verlichting met bewegingsdetectie (tussen 12.00 uur en 05.00 uur wanneer de verlichting gedoofd is) te plaatsen.
De armaturen, die gebruikt worden in Zepperen, is recuperatiemateriaal van het domein ’t Speelhof.

“Wij doen er alles aan om de realisatie van de verlichting voor het nieuwe schooljaar in september 2012 te laten gebeuren.”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.

Zie de tekst ‘Sp.a Sint-Truiden wandelt Begaardenpad in Zepperen in!’ van 26 november 2010 op deze website.