Bezoek Bakala Academy

Op dinsdag 16 februari 2016 had ik de gelegenheid om de Bakala Academy van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), Tervuursevest 143, te bezoeken.
Samen met mijn goede vrienden Roland Renson en Valère Stijnen kregen wij een persoonlijke rondleiding van professor doctor Peter Hespel.

De Bakala Academy heeft de ambitie om op internationaal vlak een 'Center of Excellence' uit te bouwen. Daarnaast wil Bakala Academy via innovatie en opleiding sportprestaties optimaliseren, door accurate kennis over te brengen naar trainers, coaches en atleten in het veld. (1)

Oprichter is de heer Zdenek Bakala.
Hij is een in Tsjechië geboren zakenman, een investeerder en filantroop.
Hij is actief in verschillende domeinen, gaande van mijnbouw naar media tot de energiesector in verschillende Europese landen. (1)

 

"Het is dankzij Roland en Valère dat ik de kans kreeg om zulke 'bevoorrechte' rondleiding en toelichting te krijgen.
Het voelt raar aan door via een trap ineens in een ruimte terecht te komen, die je laat aanvoelen alsof je je op 3 000 meter hoogte bevindt.
Onvoorstelbaar wat wetenschappelijk tegenwoordig allemaal kan", aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

"En wie lopen we daar tegen het lijf? Atletiekcoach Jacques Borlée.
Na ons bezoek had professor doctor Peter Hessel een afspraak met hem.

Nadien hebben Roland en Valère mij nog door een aantal gebouwen geleid waar zij jaren gedoceerd en wetenschappelijk onderzoek gedaan hebben. Of zoals Roland het uitdrukt: ‘een nostalgische toer door de faculteit’.”  

(1) Zie www.bakala-academy.com en Mr. Zdenek Bakala – Oprichter.

Zie ook Roland Renson stelt tentoon in Sint-Truiden van 30-08-2014 op deze website.