Blij, maar ook beschaamd!

“Ik ben blij!”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove na zijn feestweekend ‘Feesten met de burgemeester’.

“Zowel op zaterdag 15 september 2012 tijdens het ‘bal populaire’, als op zondagnamiddag 16 september 2012 tijdens het seniorenfeest was er enorm veel volk aanwezig in de stadsfeestzaal Manège, Rijschoolstraat 73.

Bedankt aan alle aanwezigen en aan alle vrijwilligers, die meegeholpen hebben om van deze tweedaagse zo een groot succes te maken!

De foto’s van de 2 dagen vindt u terug op http://picasaweb.google.com/MarleenThys.

Maar ik ben ook beschaamd dat ik mensen nog moe(s)t ontvangen in onze ‘afgeleefde’ stadsfeestzaal Manège.

Reeds in 2004 heeft schepen Johnny Vangrieken (sp.a/Lijst Burgemeester) opdracht gegeven om een beperkte studie uit te voeren (is ook gebeurd!) om de stadsfeestzaal Manège op een betaalbare manier te renoveren in afwachting van een nieuwe zaal in het voormalig Coca Cola-gebouw (Belgacomgebouw) in de Gazometerstraat. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 is dit plan niet doorgegaan, omdat CD&V en Open VLD het niet steun(d)en.

Als sp.a hebben wij dan als compromis voorgesteld dat er een aantal minimale werkzaamheden zouden gebeuren in de stadsfeestzaal, onder andere qua verwarming.
CD&V en Open VLD zijn op hun standpunt gebleven en eisten zelfs dat er een huurprijsverhoging moest doorgevoerd worden in ruil voor deze minimale investeringen.

De bedoeling van sp.a/Lijst Burgemeester was om met zo weinig mogelijk kosten de stadsfeestzaal te fatsoeneren in afwachting van een nieuwe stadsfeestzaal, een jeugdhuis en een fuifzaal en overdekte petanqueterreinen in de voormalige Belgacom-gebouwen.
Indien CD&V en Open VLD ons gevolgd waren in onze realistische en betaalbare plannen, was de realisatie daar nu al een feit.
Met hun luchtkastelen voor de stationssite zijn er nu nog geen 2 bakstenen op elkaar gelegd.

Mag er misschien geen nieuwe stadsfeestzaal komen van schepen Roland Duchatelet (Open VLD) om alles naar Stayen te kunnen ‘versassen’ om het complex daar te laten renderen?

sp.a/Lijst Burgemeester blijft vinden dat er een stadsfeestzaal moet gebouwd worden in eigen beheer op de voormalige Belgacomsite om organisaties en verenigingen toe te laten daar eigen evenementen te laten organiseren.
Een stadsfeestzaal mag geld kosten aan de stad: het is ten dienste van de burger en van de verenigingen.”

Zie de tekst "Ik deel de bekommernis van de stedelijke jeugdraad" van 4 februari 2012 op deze website.