De Pick Nick Quiz in Sint-Truiden

In de zomermaanden wordt de Pick Nick Quiz diverse keren georganiseerd in Sint-Truiden.
De Pick Nick Quiz is een informatief straattheater over duurzaam beleid en ontwikkelingssamenwerking en is een idee van presentator (onder andere !) Peter Preuveneers.

De Pick Nick Quiz zal opgevoerd worden tijdens verschillende evenementen in Sint-Truiden.
Op zondag 13 mei 2012 vond de eerste Pick Nick Quiz, bij wijze van ‘try-out’, plaats op het Domein Truilingen in Kerkom tijdens het moederdagontbijt (zie www.truilingen.be).

“De Pick Nick Quiz maakt burgers bewust van hun ecologische voetafdruk, armoede en hoe minimale gezondheidszorg het verschil kan maken tussen leven en dood.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens bevoegd voor duurzaam beleid, integratie en ontwikkelingssamenwerking.

“De aandacht van het publiek wordt getrokken door een pick-nick laken.
Peter Preuveneers neemt de rol van quizpresentator op zich en moedigt de mensen aan om deel te nemen aan zijn quiz.
Er vallen mooie prijzen van de Wereldwinkel te winnen.
De toehoorders wordt een (h)eerlijk glaasje wijn aangeboden.

Het Domein Truilingen was een ideale locatie om het project uit te proberen: een korte keten familiebedrif dat zo duurzaam en ecologisch mogelijk probeert te werken. Voor deze try-out  waren er ook prijzen van het bedrijf zelf. 

De eerstvolgende halte is zondag 27 mei  2012 tijdens de ‘Dag van het Park’.”

Zie de teksten ‘Cartoon: Fair Trade… het kan nog veel beter!’ van 27 oktober 2009, ‘Miss Fruit Belgium & Ambassadrice stad Sint-Truiden bezoekt ‘Domein Truilingen’’ van 14 april 2011 en ’11.11.11-comité van Sint-Truiden wint ‘Gouden Elf’’ van 17 mei 2012 op deze website.