Eedaflegging aspiranten-inspecteur

Op vrijdag 19 februari 2016 legden de nieuwe lichting van 69 aspiranten-inspecteurs (18 vrouwen en 51 mannen) binnen de vernieuwde basisopleiding officieel de eed af in handen van de Verantwoordelijke Erkenning Opleidingen van de Federale Politie Fernand Zeelmaekers en gedeputeerde van Veiligheid en verantwoordelijke van het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) Ludwig Vandenhove.

De plechtigheid vond plaats in de aula van het PLOT, Marcel Habetslaan 7 in Genk.
Betrokkenen hebben hun opleiding aangevat in oktober 2015 en studeren af in oktober 2016.

Ludwig Vandenhove: "Door deze eedaflegging krijgen zij politiebevoegdheid, zodat zij hun eerste praktijkervaring via het werkplekleren kunnen opdoen binnen de diensten van de lokale en/of de federale politie.
In hun twaalf maanden durende basisopleiding leren zij competenties aan, zodat zij in gelijk welke basisfunctie van de geïntegreerde politie, hetzij lokaal, hetzij federaal, aan de slag kunnen.
In de opleidding wordt, naast de nodige wettelijke en reglementaire basiskennis, veel aandacht geschonken aan beroepsethiek en aan politionele technieken en tactieken.
Theorie en praktijk worden dichter bij elkaar gebracht via het werkplekleren.

Het PLOT leidt jaarlijks ongeveer 8% van het nationaal aantal op te leiden inspecteurs op.
Dit komt overeen met om en bij de 80 tot 120 politie-inspecteurs per jaar. Daarnaast leidt het PLOT elk jaar een twintigtal hoofdinspecteurs op."

Zie ook 55 nieuwe politieagenten van 05-10-2015 op deze website.