Fruit-Doe-Dagen in Bilzen en Sint-Truiden

Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2017 was het weer 'Bilzen, de boom in' in het kader van de Fruit-Doe-Dagen in landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6 in Rijkhoven (Bilzen).

“Woensdag, donderdag en vrijdag ontdekten Riemstse, Bilzerse en Tongerse schoolkinderen uit het vierde leerjaar de hoogstamboomgaard.
De kinderen genoten van een leerrijk programma met allerlei leuke hoogstamactiviteiten.
Nadat ze in de boomgaard hun eigen appels zijn gaan schudden en rapen, ontdekten ze hoe je van deze appels heerlijk appelsap kan maken.
De Sapmobiel van de Nationale Boomgaardenstichting toverde hun appels om tot puur natuur appelsap”, aldus Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van het Regionaal Landschap.

Ludwig Vandenhove kon dit jaar niet langsgaan omwille van andere verplichtingen.

 

Hieronder vindt u de perstekst.


In het domein Speelhof in Sint-Truiden vond de Fruit-Doe-Dag plaats op dinsdag 17 oktober 2017.

 

“Net zoals op heel wat andere plaatsen in Haspengouw ondersteunen wij als vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) de gemeentebesturen bij de organisatie van schoolactiviteiten rond fruitbeleving”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere Fruit-Doe-Dagen op Speelhof. www.truineer.be, 17-10-2017. 470 kinderen nemen deel aan vierde editie van Fruit-Doe-Dagen. www.hbvl.be, 17-10-2017.

Zie ook Fruit-Doe-Dagen van 11-10-2016 en Fruit-Doe-Dag ’t Speelhof van 16-10-2015 op deze website.