GENOEG!

Acteurs van toneelstuk 'Genoeg!'

Op maandag 7 oktober 2019 vond in het cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden, Capucienessenstraat 8 de theatervoorstelling ‘GENOEG!’ plaats.

Toneel over politiek, dus waren Ludwig Vandenhove en zijn echtgenote Sonja Schreurs aanwezig.

GENOEG! door BAAR (tekst van Dimitri Leue) vertelt het verhaal van een politieke dynastie.
Vader was een echte pluchepakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief.
Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal, bovendien had hij last van de schaduw van zijn vader.

“De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat.
De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat.”-Stefaan De Leeuw (Michaël Pas) (1)

“Ontspannend zo een avondje toneel en leerrijk om het eens van de andere kant te zien”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Er zitten heel wat herkenbare en realistische situaties in de voorstelling, maar natuurlijk uitvergroot. Daarom is het theater, maar het bevestigt het beeld dat de burger (de kiezer) al heeft van de politiek.
Ja, afscheid nemen van de politiek is niet evident, zeker niet als het een verslaving is.
Een verslaving aan de macht, aan aanzien? Niet noodzakelijk.

Ik ben op heel wat vlakken atypisch in de (huidige) politiek. Ook op het vlak van familierelaties: ik heb geen politieke voorgangers in de politiek en ik heb geen nakomelingen.
Daar ben ik (politiek) vaak blij over.”