Geologische fietsroute Hoge Kempen

Gisteren werd het  6de nummer in de reeks van geologische wandel –en fietsroutes voorgesteld in het station van As.
Deze keer gaat het over de Hoge Kempen.

Andermaal puik werk van de werkgroep geologie van de  Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA).
Bedankt aan alle vrijwilligers en zeker aan de auteurs Daniël Van Uytven en Roland Dreesen”, zegt gedeputeerde en voorzitter van LIKONA Ludwig Vandenhove.

Deze geologische gids geeft fietsers en wandelaars de kans om kennis te maken met gesteenten en de bodem van de Hoge Kempen. Deze uitgaven zijn verstaanbaar en in mensentaal opgesteld voor de geïnteresseerden bezoekers en toerist, maar zijn ook voldoende wetenschappelijk onderbouwd.
We merken dat er meer en meer interesse is voor geologie. Vandaar de aandacht, die LIKONA en het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) hieraan schenken.
De publicatie bevat 3 fietslussen van telkens een 20-tal kilometer in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen.

“En het weer was schitterend gisteren om een gedeelte van deze geologische fietsroute rond As in te fietsen”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Hieronder vindt u het voorwoord van Ludwig Vandenhove.

Het boek kost 10 EUR (146 pagina’s en een geplastificeerde klaart) en kan onder andere verkregen worden in het PNC (pnc@limburg.be).
Zie www.provinciaalnatuurcentrum.be

Zie onder andere Nieuwe fietsroute met hoogtes en laagtes. TVL-journaal, 14-04-2015. Zesde geologische fietsroute toert door Park Hoge Kempen. www.limburg-actueel.be, 14-04-2015. "Limburg telt tal van geografische fenomenen". Het Belang van Limburg, 15-04-2015, p. 20. Geologische fietsroute ingefietst. Het Laatste Nieuws, 15-04-2015, p. 19. Geologische fietsroute ingefietst. www.hln.be, 15-04-2015.

Zie ook Geologische fietsroute Voerstreek-Mergelland gelanceerd van 06-07-2013 op deze website.