Goede afspraken maken goede vrienden

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove neemt stappen tegen de bvba Croes, die de weigering van milieuvergunning voor veranderingswerken door de deputatie niet respecteert.

“Buurtbewoners hebben me er op attent gemaakt dat het bedrijf nog steeds bezig is met activiteiten, die niet vergund zijn.
Dit kan natuurlijk niet. Beslissingen van overheden dienen nageleefd te worden en dit geldt voor iedereen”, aldus Ludwig Vandenhove.

Voor mij nog maar eens de bevestiging dat er meer (milieu)handhaving in Vlaanderen moet zijn.”

Hieronder vindt u het volledige persbericht.

bvba Croes negeert weigering milieuvergunning

Op 18 juli 2013 weigerde de Limburgse deputatie de milieuvergunning voor het veranderen van de vergunde inrichting te Sint-Truiden van bvba Croes voor opslag en mechanische behandeling van bouwpuin.
Intussen blijven de werkzaamheden van het bedrijf ter plekke onverminderd doorgaan.

Gedeputeerde van milieu Ludwig Vandenhove neemt stappen.
Reeds op 11 juni 2013 heeft de afdeling Milieu-inspectie een proces-verbaal opgesteld inzake het niet-naleven van de milieuhygiënewetgeving. Beslissing van deputatie dienen nageleefd te worden, het kan niet dat we het recht in eigen handen nemen.

Ik heb opnieuw een schrijven gericht aan de afdeling Milieu-inspectie, alsook aan het parket van de procureur des Konings, met de vraag om verdere stappen te nemen in het kader van hun toezichtsfunctie en een bestuurlijke maatregel aan bvba Croes op te leggen.

Laat het duidelijk zijn: goede afspraken maken goede vrienden, maar wie zich niet aan de afspraak houdt, wordt hieraan herinnerd via de officiële weg.

Inmiddels heeft bvba Croes hoger beroep ingesteld bij de Afdeling Milieuvergunningen van de Vlaamse overheid tegen de beslissing van de deputatie om hun milieuvergunning te weigeren.

 

Zie onder andere Bvba Croes negeert weigering milieuvergunning door deputatie. www.limburg-actueel.be, 12-09-2013. Vandenhove schakelt parket in tegen Croes. Het Belang van Limburg, 12-09-2013, p.23. Deputatie vraagt sanctie tegen afbraakbedrijf. De Standaard, 12-09-2013, p.32. Deputatie wil sanctie tegen afbraakbedrijf. Het Nieuwsblad, 12-09-2013, p.22. Gedeputeerde dient klacht in tegen Croes. Het Laatste Nieuws, 12-09-2013, p.19.

Zie ook Geen bouw-, noch milieuvergunning voor afbraakwerken Croes bvba in Sint-Truiden van 03-09-2013 op deze website.