Hondenweide provinciaal domein Nieuwenhoven verfraaid

Op vraag van de gebruikers zijn er andermaal een aantal verfraaiingswerken uitgevoerd aan de hondenweide in het provinciaal domein Nieuwenhoven.
Op vrijdag 10 augustus 2018 ging gedeputeerde Ludwig Vandenhove, verantwoordelijk voor Nieuwenhoven, persoonlijk langs.

"De drie hoofdweides en de buitenweide werden voorzien van schaduwdoeken en nieuwe banken.
Het gaat om een investering van om en bij de 6 000 euro, goed ter bescherming tegen de regen en tegen de zon", aldus Ludwig Vandenhove.

"Deze hondenweide is wellicht de grootse in Limburg en zelfs ver daarbuiten. Er komen bijvoorbeeld ook heel wat hondenliefhebbers uit gans Limburg, maar tevens uit gemeenten in Vlaams Brabant en Wallonië.
We overwegen eventueel om de hondenweide nog verder op te splitsen, zodat ze nog door meer honden kan gebruikt worden. In dat geval zullen er ook bomen en omheiningen bijgeplaatst worden. Bovendien onderzoeken we of er verlichting kan geplaatst worden voor de winterperiode, maar dan enkel voor zover dit niet verstorend is voor de biodiversiteit in het domein.

Ik heb zelden een zo positief ingestelde groep gezien als de hondenbezitters die regelmatig deze hondenweide bezoeken. Ze hangen ook sterk aan elkaar."

Hieronder vindt u het artikel dat hierover verscheen in Het Laatste Nieuws van zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018 (p. 35).

 

Zie www.facebook.com/provinciedomeinnieuwenhoven/.

Zie onder andere Hondenweide in Nieuwenhove wordt verfraaid. www.hln.be, 11-08-2018.

Zie ook Nieuwe bijenhal in Nieuwenhoven van 07-07-2018, Facelift voor hondenweide in domein Nieuwenhoven van 03-12-2016 en Speeltuin domein Nieuwenhoven vernieuwd van 30-07-2016 op deze website.

Foto: provinciaal domein Nieuwenhoven