Hoogstamboomgaarden in Limburg

Tijdens ‘de KERS®’ op zondag 8 juli 2018 in Alden Biesen in Bilzen (Kasteelstraat 6) werd het boek 'Hoogstamfruitbomen in Limburg - Deel 2 APPELS’ (met 100 vruchtbeschrijvingen) van de auteurs Ludo Royen en Paul Van Laer officieel voorgesteld.

"Ik ondersteun graag vanuit de provincie Limburg de uitgave van dit prachtige boek", zei gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
"Het is een ode aan hoogstamboomgaarden, een stuk belangrijke geschiedenis van Haspengouw en Zuid-Limburg. Maar het is tegelijkertijd een oproep om dit typische beeld, waar zoveel toeristen op afkomen, te koesteren en te conserveren.
Ik pleit om langs het Fruitspoor een aantal typische soorten her aan te planten, zodanig dat dit het herkenningsteken bij uitstek voor onze regio wordt, zonder dat daarom de nog bestaande hoogstamboomgaarden moeten verwaarloosd worden. Integendeel, een strikte handhaving vanuit de betrokken lokale besturen moet er precies voor zorgen dat ze in stand gehouden worden."

Er komt ook nog een 3de boek rond steenfruit.

Hieronder vindt u het voorwoord van Ludwig Vandenhove.

Praktisch:

De NBS biedt dit werk aan voor de prijs van 20,00 euro voor leden en 25,00 euro voor niet-leden. Plus de verzendkosten: 6,50 euro voor verzending in België en 16,40 euro naar het buitenland.
Bestellen kan door overschrijving van het volledige bedrag (boek + verzendkosten) op rekening BE65 4518 5253 9196 van de NBS vzw met de vermelding ‘Hoogstamfruitbomen in Limburg – Deel 2 APPELS’, naam en adres van de besteller.

Nationale Boomgaardenstichting vzw
Leopold III-straat 8 - 3724 Vliermaal | tel. 012 39 11 88 | fax: 012 74 74 38
www.boomgaardenstichting.be | info@boomgaardenstichting.be

 

Zie ook Hoogstamfruitbomen in Limburg van 19-02-2016 op deze website.  

 

Tags: