Horeca steunen!

“Als stadsbestuur moeten we de lokale horeca zoveel mogelijk steunen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

In het belastingsreglement inzake inname van openbaar domein staat dat de zomerterrassen en vaste terrassen van de horeca (enkel) in de periode van 15 maart tot en met 31 oktober mogen buitengezet worden.

“Ik zal voorstellen aan het college van burgemeester en schepenen om, net zoals vorig jaar, de terrassen, afhankelijk van het weer, te laten staan tot en met donderdag 15 november of vrijdag 30 november zonder dat hiervoor belastingen moeten betaald worden.
Dit is perfect te verantwoorden, zeker gezien het slechte weer dit jaar.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Een gemeente of stad beschikt over te weinig financiële middelen om via belastingen echt impact te kunnen hebben op de vestiging van handelszaken en/of bedrijven.”,aldus Ludwig Vandenhove. “Maar gezien de problemen waarmee de horeca algemeen kampt, moeten we er durven over nadenken om deze belasting inzake inname van openbaar domein te verminderen of zelfs af te schaffen.
Het weer kan hierbij een bepalende factor zijn.”

Zie onder andere de teksten “Terrassen, maar ook aandacht voor wandelaars, personen in een rolstoel en fietsers” van 18 april 2012 en “Wederzijds respect en verdraagzaamheid! van 9 juli 2012 op deze website.