Hulpagenten krijgen geen wapens!

In de media zijn enkele weken geleden berichten verschenen dat de hulpagenten vragende partij zouden zijn om een wapen te mogen dragen.

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove ondervroeg hierover minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt in de commissie voor de Binnenlandse Zaken van de Kamer van Volksvertegenwoordiger op woensdag 1 juli 2009.
Het antwoord is duidelijk: hulpagenten krijgen geen wapens!
De vraag aan en het antwoord van de minister vindt u op www.dekamer.be.

 

 

 

 

Hieronder vindt u integraal het artikel dat hieromtrent onder andere in De Gazet van Antwerpen verschenen is op donderdag 2 juli 2009.

 

 

Stroomstoot
Geen wapens voor hulpagenten

 

 

De hulpagenten krijgen geen wapens en zeker geen stroomstootwapens of tasers, waarbij je iemand een stoot van 50.000 volt kan geven om hem tijdelijk te immobiliseren. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open Vld) woensdag in de Kamer aan Ludwig Vandenhove (sp.a). De Padt stelde dat de wapencommissie van de federale politie er geen voorstander van is en hijzelf al evenmin. De Padt zei dat ook de gewone politieman dit wapen niet zal krijgen. "Het kan alleen worden gebruikt door speciale eenheden."