Iedereen haar/zijn verantwoordelijkheid!

“Ik voel mij niet verantwoordelijk voor eventuele afvloeiingen, die moeten gebeuren bij de provincie Limburg.”, zegt gedeputeerde van personeel Ludwig Vandenhove.
“Het is de huidige Vlaamse regering, die daarvoor de verantwoordelijkheid draagt.”

Ludwig Vandenhove zegt dit als reactie op verklaringen van de vakbond Christelijke Centrale van de Openbare Diensten (CCOD) na een algemene personeelsvergadering, die op woensdag 17 september 2014 was samengeroepen.

Dit neemt niet weg dat ik, net zoals vorig jaar, zoveel mogelijk mensen zal  proberen te ‘redden’.”, zegt Ludwig Vandenhove.
Elke persoon, die moet ontslagen worden, is er één teveel.”

Hieronder vindt u de perstekst.   

                                                                                                        Gedeputeerde Ludwig Vandenhove:
                                                                                     
‘Eerst duidelijkheid van Vlaanderen, dan pas beslissing over personeel’

 

“Vlaanderen moet eerst duidelijkheid scheppen.
Zolang die er niet is, wordt niets beslist over vermindering van het provinciepersoneel”.

Gedeputeerde van personeel Ludwig Vandenhove spreekt duidelijke taal na het vakbondsoverleg dat ACV vanmorgen in het provinciehuis organiseerde.

 

Open kaart

In een verslag op de regionale televisiezender TVL drong Frans Goudeseune (ACV) aan op een overleg tussen de  deputatie en de vakbonden, waarin open kaart gespeeld wordt. Hij stelt ook dat de deputatie meer weet dan ze nu zegt.

Gedeputeerde van personeel Ludwig Vandenhove kaatst de bal terug:  “Ik van mijn kant heb in elk overleg met de vakbonden altijd al open kaart gespeeld. Enkele dagen na de bekendmaking van het Vlaams Regeerakkoord heb ik de vakbonden hierover al informeel samengeroepen voor een overleg op 4 augustus. De opmerking die Frans Goudeseune slaat dus zeker niet op mij. Op wie dan wel, zou ik zelf ook wel willen weten. Als de vakbond stelt dat zij over meer informatie beschikken, dan wil ik dat graag van hen horen. Ik heb hen alvast uitgenodigd om volgende maandag samen te zitten”.

 

Duidelijkheid

In de TVL-reportage is er ook sprake dat 500 personeelsleden bij het provinciebestuur hun job dreigen te verliezen. “Ook daarop ben ik heel duidelijk”, reageert Ludwig Vandenhove. “Zolang Vlaanderen de provincies geen duidelijkheid verschaft, kunnen wij als provinciebestuur ons personeel ook geen duidelijkheid geven. Ik zou het ACV willen suggereren vooral duidelijkheid te vragen bij die partijen, die vandaag deel uitmaken van de Vlaamse Regering”.

Zie ook ‘Ja, ik vind dit erg!’ van 30-09-2013 en ‘Duidelijkheid!’ van 24-07-2014 op deze website.