Indiase jongeren op bezoek in Sint-Truiden

Op woensdag 30 mei 2012 brachten 26 leerlingen en leerkrachten uit Hyderabad in Zuid-India een bezoek aan het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden voor een kennismaking met het onderwijssysteem in ons land.

De Indiase leerlingen en leerkrachten volgden er lessen en hadden gesprekken met de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Sint-Truiden.

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove ging de gasten begroeten.

 

 

 

 

 

De uitwisseling is een initiatief van de Hasseltse vzw Perspectief.
Een paar jaar geleden kwam het idee om Indiase studenten naar hier te halen.
Wij zien India vaak enkel als arm en achtergesteld, terwijl zij menen dat de Europeanen allemaal conservatief en racistisch zijn.

Dat beeld wil de organisatie veranderen, door hen met elkaar kennis te laten maken.

 

 

Het zijn niet de doorsnee Indiase pubers, die 3 weken van Hasselt hun uitvalsbasis hebben gemaakt: de culturele uitwisseling wordt door de ouders zelf bekostigd, dus komen ze uit de betere ben klassen. Dit zijn jongeren, die later wellicht zelf in de politiek of de sociale sector stappen.
Hier kunnen ze inspiratie opdoen.

 

 

 

 

 

De jongeren waren vooral onder de indruk van: chocolade, friet en het weer.

 

 

De Indiase jongeren treden nog op tijdens het Dudufestival op zaterdag 2 juni 2012 om 17.00 uur in zaal Elckerlyc, Pastorijstraat 4 te Hasselt.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Leerlingen uit Indië brengen een bezoek aan het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden!’ van 14 juni 2008 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van donderdag 31 mei 2012 en in De Weekkrant van woensdag 6 juni 2012.