Kaartspel en politiegids lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is onlangs verhuisd naar een nieuw commissariaat op de Sluisberg 1 in/> Sint-Truiden.

Speciaal voor het opendeurweekend werd een uniek gadget ontworpen om aan de bezoekers mee te geven: een kaartspel.


Op elke kaart staat een veiligheidsitem waarvoor de burger bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken terechtkan.

De tekeningen van Dré Mathijs geven het concept een ludiek accent.
De tekst op het doosje ‘De politie speelt open kaart’ verwijst naar ons beleid dat gebaseerd is op OPEN communicatie.

Naar analogie met het kaartspel werd ‘de politiegids’ uitgegeven. Eigenlijk is het kaartspel qua inhoud een beknopte versie van de politiegids.
De politiegids is eenvoudig en overzichtelijk opgesteld met praktische voorbeelden uit het dagelijkse leven en moet een handleiding zijn voor burgers om hun veiligheid te verhogen.
De politiegids behandelt een uitgebreide waaier van onderwerpen gaande van een fijne buurt en gezinsgeweld tot verkeer en wapens en is hierdoor ook vrij volledig. Ook de nieuwe telefoonnummers staan erin vermeld alsook onze diensten. De politiegids wordt afgesloten met een beleidsvisie van Ludwig Vandenhove als voorzitter van de politieraad en het politiecollege.


U kan exemplaren van het kaartspel of van de politiegids aanvragen bij Eef L’hoest op het nummer 011-70 19 03 of via burgemeester@sint-truiden.be.