Kick-off Limburg School for Excellence (LSX)

Op woensdag 10 september 2014 ging de kick-off van LSX door in de provincieraadszaal in Hasselt.

Na een inleiding van gedeputeerde Ludwig Vandenhove was er een toelichting door 2 van de 3 Dinobusters  [1].
Achteraf was er een debat met Piet Pauwels (decaan van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen Universiteit Hasselt), Ben Lambrechts (directeur PXL), Mark Suykens (directeur Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten/VVSG) en Ludwig Vandenhove onder leiding van Marlies Van Bouwel (hoofdredacteur van het tijdschrift Lokaal van VVSG).

Ludwig Vandenhove: “De bedoeling van LSX is een laagdrempelig en goedkoop aanbod te organiseren voor alle betrokkenen uit de overheid met prioriteit voor de Limburgse gemeenten.
Levenslang leren is een belangrijk maatschappelijk gegeven.
Voor het personeel en (politieke) verantwoordelijken in de gemeenten is dit niet anders.

Met de financiële krapte in gemeenten wordt er ook bespaard op bijscholingen en opleidingen. Bovendien verkiezen beleidsverantwoordelijken dat deze initiatieven dichtbij kunnen doorgaan, liefst zelfs in de eigen gemeenten. Zo moeten ze de betrokken ambtenaren zo weinig mogelijk ‘missen’ en wordt de dienstverlening aan de burger zoveel mogelijk gevrijwaard.  

LSX wil tevens ambtenaren uit diverse gemeentelijke diensten (burgerlijke stand, vreemdelingenzaken, etc.) samenbrengen om hen zo praktisch mogelijke informatie te laten uitwisselen.

Via een samenwerking met alle partners is het de bedoeling een inhoudelijke en praktische meerwaarde te creëren.
Er is reeds een uitgebreid aanbod uitgewerkt.”

Hieronder vindt u het persbericht.



 

[1] DE VOGELAERE, N., RENNEBOOG, J., WAMBACQ, E. Tot uw dienst. Leuven, LannooCampus, 2014.

Zie onder andere Expertisecentrum voor Limburgse lokale besturen van start. www.limburg-actueel.be, 10-09-2014. Kick Off Limburg School for Excellence (LSX): alles in het teken van "better government". www.limburg.be, 10-09-2014. Limburg verbetert bijscholing voor ambtenaren. Het Belang van Limburg, 12-09-2014, p. 29.

Zie ook ‘Limburg School for Excellence’ van 13-12-2013 op deze website.