Limburg klimaatneutraal: elk initiatief is goed!

“Elk initiatief dat bijdraagt om Limburg klimaatneutraal te maken is goed”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“Daarom blijf ik be2020.nu steunen.”

be2020.nu is opgezet voor en door Limburgse particulieren en bedrijven en organiseerde op donderdag 8 september 2016 een samenkomst in het provinciehuis om het platform meer bekendheid te geven.
Ludwig Vandenhove was één van de sprekers, maar moest zich laten vervangen door David Michiels van de afdeling Milieu en Natuur omwille van de onderhandelingen rond de coalitie- en politieke problemen in de stad Hasselt.

Ludwig Vandenhove: “Ik vind dit een project met een originele invalshoek, omdat het opgestart is vanuit de private sector. Als provincie Limburg ondernemen wij ook heel wat acties richting bedrijven, maar het is nog belangrijker dat bedrijven van onderuit initiatieven nemen.
be2020.nu heeft in dat verband een belangrijke stap gezet.

Het opzet is positief, maar tegelijkertijd moeilijk: zoveel mogelijk Limburgse handelaars, bedrijven en ondernemingen samen laten werken aan een zo gezamenlijk mogelijk aanbod toe naar de Limburger.
Het blijft moeilijk om burgers, dus ook zeker privé-bedrijven, te overtuigen om het algemeen belang van de strijd tegen de CO2-problematiek te doen inzien.
De uitdaging blijft om het private belang - in het geval van de privé-sector winst - maximaal in overeenstemming te brengen met het algemeen belang.
Volgens mij is dit de reden waarom dit soort projecten, zeker als het over Kleinere en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) gaat, moeilijk van de grond komt.
Ik heb de zelfde ervaringen met het 'Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg' van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Maar moeilijk gaat ook, het is een kwestie van doorzetten.

Samen met de PXL Energie Speeddate was dit het 2de initiatief binnen één week, waarbij private partners en gemeenten en andere (semi-)overheden zoeken naar rendabele modellen die iets kunnen betekenen voor de aanpak van de klimaatproblematiek in Limburg.”

be2020.nu heeft zich inmiddels omgevormd tot een Vereniging Zonder Winstoogmerk (VZW) .

Hieronder vindt u het persbericht.  

Zie www.be2020.nu.

Zie ook BE2020-DYNAMISCH LIMBURG gelanceerd van 07-09-2015 op deze website.