Limburg krijgt een opleidingscentrum voor reddingshondenhonden

Er komt een opleidingscentrum voor reddingshonden op de eigendom van het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT).

“Je ziet tot wat een toevallige ontmoeting tussen de heer Benoit Robert en mijzelf na een wedstrijd van Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) kan leiden”, zei gedeputeerde van Veiligheid en verantwoordelijke voor het PLOT Ludwig Vandenhove tijdens de officiële persvoorstelling op woensdag 13 juni 2018 in het gezinsvakantiecentrum De Bosberg, Kelchterhoefstraat 10 in Houthalen-Helchteren.
Dat is het voordeel van een politicus die ‘altijd tussen de mensen is’.

Dit dossier toont aan dat er nog wel degelijk over de taalgrens heen, in het federaal kader van België, kan samengewerkt worden.

De werken vangen aan in de tweede helft van 2018.

Ik blijf bij mijn stelling dat er dringend een concreet beleidskader zou moeten uitgetekend worden voor de opleiding van honden en het inschakelen ervan binnen de diverse disciplines het veiligheidsgebeuren.
In feite is dit initiatief een toevalstreffer en dat zou niet mogen.”

Hieronder vindt u het persbericht en het artikel in Het Belang van Limburg van donderdag 14 juni 2018.   

Zie onder andere Radio 2 Limburg-journaal, 13-06-2018. "Met getrainde honden waren onze kinderen misschien wél gered". Het Laatste Nieuws/Limburg, 14-06-2018, p. 17.

Zie ook ‘De knuppel in het hondenhok’ van 03-11-2017 en “Elke vorm van regulering ontbreekt momenteel” van 31-08-201 op deze website.

Foto's: PLOT

 

 

Tags: