Ludwig Vandenhove bezoekt kunstenaar Wim Van Petegem

Kunstenaar (beeldhouwer en graficus) Wim Van Petegem verhuisde begin dit jaar van Diest naar Triamant Haspengouw in Velm.


Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> ging de kunstenaar persoonlijk verwelkomen op vrijdag 12 augustus 2011.

“Het was ook om Wim te bedanken.”, zegt
Ludwig Vandenhove/>. “Immers, door zijn verhuis kon hij heel wat materiaal niet meebrengen naar Velm en via bemiddeling van ‘padre’ Jos Deconinck, onder andere aalmoezenier op de vroegere militaire basis te Brustem, heeft hij dit geschonken aan de Haspengouwse Academie Beeld.”

Directeur Marc Neven en graficus Fernand Withofs vergezelden burgemeester Ludwig Vandenhove.

Eerder dit jaar (van zaterdag 19 februari tot en met dinsdag 1 maart 2011) stelde kunstenaar Wim Van Petegem, ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag, zijn werken tentoon in Triamant Haspengouw onder de titel van ‘Elckerlyc nabij’.
Nu worden er een aantal werken permanent tentoongesteld.

Op de website www.triamant.be staat het volgende geschreven over de tentoonstelling ‘Elckerlyc nabij’:
Ter gelegenheid van zijn verjaardag stelt hij van 19 februari tot en met 1 maart in Triamant Haspengouw oud en nieuw werk tentoon. Uitgangspunt van de expositie ‘Elckerlyc nabij’ is een hernomen levensreis die hem voert langs zijn werk uit het verleden en langs vertellingen van het volkse verhaal. De verschillende schetsen en werken van de kunstenaar laten zich lezen als een kleine atlas van de menselijke ziel.
Wim Van Petegem schuwt de confrontatie niet. Steeds op zoek naar het wezen van menselijke passies en verlangens, neemt deze markante kunstenaar de menselijke aard als bron van inspiratie. In zijn veelal donkere en confronterende werken onderstreept hij de grenzen van het menselijke karakter. Hij grijpt daarbij steeds terug naar het volkse verhaal met thema’s als de beweging van de seizoenen, of de boer die ploegt, zaait en oogst.