Ludwig Vandenhove gastdocent aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HIG)!

In maart en april 2010 heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove opnieuw een 3-tal gastcolleges gegeven over ‘politiek in de praktijk’ aan het HIG.


“Ik doe dit al enkele jaren en het blijft een interessante en prettige ervaring.”, aldus Ludwig Vandenhove.
Het sluit aan bij mijn visie dat alle onderwijsniveaus meer aandacht zouden moeten schenken aan maatschappelijke thema’s en politiek en geeft mij ook de gelegenheid om met geïnteresseerde burgers over politiek van gedachten te wisselen.”

“Mijn ervaring in de loop der jaren dat ik dit doe, is dat de gemiddelde leerling of student steeds minder in de politiek gelooft.
De resultaten van een enquête van enkele weken geleden bevestigen dit.
Een reden te meer om te blijven aandringen dat het onderwijs hier aandacht zou voor hebben, misschien zelfs, buiten (een) specifieke vak(ken), horizontaal over alle studieonderdelen heen.”

Ik probeer vooral uit mijn brede praktijkervaring als politicus te vertellen en de studenten krijgen achteraf uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen.

Het HIG, voordien het Centrum voor Gezinswetenchappen (CGW) en afhankelijk van de Gezinsbond is mij niet vreemd. Tot 1999 ben ik er immers docent geweest van het vak ‘Socio-politieke analyse van België’.
Inmiddels is het centrum verbonden aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUBrussel).”

Zie ook de Cartoon ‘Mijn eerste schooldag... en toen!?’ van 23 februari 2008 en de tekst ‘Ludwig Vandenhove gastdocent aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HIG)!’ van 8 mei 2009 op deze website.