Masterclass rond De Watersnip

“Als gedeputeerde van Natuur tracht ik in elke regio van Limburg een bezoekerscentrum uit de grond te stampen, hetzij via subsidies aan derden, hetzij via eigen provinciale gebouwen.”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Bakstenen volstaan uiteraard niet, er moeten middelen en personeel tegenover staan”.

“Alles is begonnen met de verhuis van het Groene Huis in Bokrijk naar het vernieuwde Provinciaal Natuurcentrum (PNC) in Genk (Craenevenne 86) in 2014.
Met de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum in domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden wordt na het groot verlof gestart.
Voor de plannen van De Watersnip in Beringen, die dit jaar een feit zullen zijn, zijn er voldoende financiële middelen voorzien in de begroting van de stad Beringen en de begroting van  de provincie Limburg.

De bedoeling is burgers en scholen nog dichter bij de natuur in hun buurt te brengen. Voor scholen worden bijvoorbeeld de toenemende verplaatsingsonkosten een steeds groter probleem.

Op donderdag 21 december 2017 werd er in de oude gebouwen van De Watersnip, Grauwe Steenstraat 7, in Koersel (Beringen) gedurende een volledige dag een zogeheten masterclass georganiseerd rond de toekomstige plannen en mogelijkheden van De Watersnip.
Er werd gebrainstormd door heel wat mensen en specialisten uit  de natuursector uit Beringen, maar eveneens uit de rest van Limburg en Vlaanderen.”

De ideeën en de voorstellen werden voorgelegd aan burgemeester Maurice Webers en gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Binnenkort hoort u er meer over.  

 

Zie onder andere Toekomst De Watersnip verzekerd. www.internetgazet.be/beringen, 04-01-2018.

Zie ook “De Watersnip moet blijven”  van 05-09-2017 en   Plannen bezoekerscentrum Nieuwenhoven  van 08-12-2017 op deze website.

Tags: