Milieuvergunningen: de provincie Limburg werkt soepel en snel

Dat blijkt nog maar eens uit de cijfers op basis van het jaarrapport 2015 van de dienst milieuvergunningen van  de provincie Limburg dat door gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove is bekend gemaakt.

Ludwig Vandenhove: “Hieruit blijkt dat de dienst milieuvergunningen van de provincie Limburg grondig, maar ook soepel en snel werkt.
Proficiat voor mijn mensen!

Ik maak mij zorgen over de omgevingsvergunning, die er volgend jaar aankomt.
Gaat het allemaal gemakkelijker verlopen nu de bouw- en de milieuvergunning in één aanvraag gaan gebeuren en behandeld worden?
Gaan de gemeenten financieel over voldoende middelen beschikken om gekwalificeerd personeel in dienst te houden/of aan te werven?

Als provincie Limburg doen wij alleszins het maximale bij onze eigen administraties, maar ook onder andere qua opleidingen voor de bevoegde ambtenaren, die bij de gemeenten en steden werken op de diensten leefmilieu en ruimtelijke ordening.

Persoonlijk vind ik dat wij als provincie Limburg in het kader van de hertekening van de bevoegdheden in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming nog meer moeten inzetten op deze activiteiten.
Zeker naar kleine(re) gemeenten toe kunnen wij hier als provinciebestuur een sterk ondersteunende rol spelen. Er zit immers heel wat know how bij de betrokken provinciale diensten.

En de handhaving? Daar maak ik mij echt zorgen over: een soepelere wetgeving en toch steeds minder controles zowel vanuit de gemeenten, als vanuit de Vlaamse inspectiediensten.
Dat kan niet goed aflopen.”

Wie een exemplaar van het volledige rapport wenst, kan mailen naar ingrid.erlingen@limburg.be

Hieronder vindt u de perstekst.



 

Zie onder andere Milieugedeputeerde Vandenhove bezorgd over controle omgevingsvergunning. Het Belang van Limburg, 15-06-2016, p. 24.

Zie ook Meer handhaving! van 15-03-2016 en Jaarrapport 2014 dienst milieuvergunningen provincie Limburg van 22-05-2015 op deze website.