Milieuvergunningsaanvraag NV Essers volledig en ontvankelijk verklaard

De milieuvergunningsaanvraag voor de uitbreiding van de NV Essers in Genk en Zonhoven is binnen bij de diensten van de provincie Limburg.

"De aanvraag is technisch in orde, er is qua samenstelling niets op aan te merken", bevestigt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
"Als provincie hebben we zowel aan Genk, als Zonhoven gevraagd om het openbaar onderzoek zo snel mogelijk te starten, zodat dit voor de start van het bouwverlof kan afgerond worden.
Het zou niet ernstig zijn om het openbaar onderzoek rond zo een belangrijk dossier tijdens de verlofperiode te laten gebeuren."

Als alle termijnen gerespecteerd worden, moet er uiterlijk voor einde november een beslissing over de milieuvergunning vallen.

Indien er (door de vzw Natuurpunt) een beroep wordt ingediend tegen het GRUP bij de Raad van State en deze een vernietiging zou uitspreken, heeft dit een invloed op de timing van het dossier.

Hieronder vindt u het artikel dat op vrijdag 3 juni 2016 in Het Belang van Limburg staat. (1)


Zie onder andere Milieuvergunningsaanvraag Essers volledig en ontvankelijk verklaard. www.tvl.be, 02-06-2016.
(1) Provincie zet vaart achter dossier Essers. Het Belang van Limburg, 03-06-2016, p. 1 + p. 6. Provincie zet vaart achter dossier Essers. De Standaard, 03-06-2016, p. 32. Provincie zet vaart achter dossier Essers. Het Nieuwsblad, 03-06-2016, p. 5.

Zie ook Moeilijke provincieraad van 26-10-2015 op deze website.

(Foto: © Dik Demey / Het Belang van Limburg)