Natuur- en milieu-educatief centrum ‘De Watersnip’ van Vlaamse overheid naar provincie Limburg

In het kader van de interne Vlaamse staatshervorming komt de natuur- en milieu-educatieve werking van ‘De Watersnip’ over van Vlaanderen naar de provincie Limburg.

Op dinsdag 6 mei 2014 werd de overdracht officieel ter plaatse (Grauwe Steenstraat 7 in Beringen) ondertekend door Bert Van Holen, directeur Agentschap Natuur en Bos (ANB) Limburg en gedeputeerde voor leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove in aanwezigheid van burgemeester Maurice Webers.

Ik wil een fijnmazig netwerk van regionale en/of lokale initiatieven qua natuur,  biodiversiteit en vrijwilligerswerk uitbouwen in gans de provincie Limburg.
Limburg is zo rijk aan natuur en soorten dat alle regio’s aan bod moeten kunnen komen.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Dit gebeurt in nauwe samenwerking met bestaande natuurorganisaties. Zo zal de vzw Natuurpunt jaarlijks een projectsubsidie van de provincie Limburg ontvangen van 112.500 EUR (in plaats van 12.500 EUR) voor de werking van ‘De Watersnip’.

Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) moet hierbij een coördinerende en ondersteunende rol spelen.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht.  


 

Zie onder andere Provincie zorgt voor 'De Watersnip'. Het Laatste Nieuws, 13-05-2014, p. 20. Bezoekerscentrum De Watersnip overgedragen aan provincie. Het Nieuwsblad, 07-05-2014, p. 24.

Zie ook Interne staatshervorming: 30 % middelen blijft zeker 3 jaar langer bij Bosgroepen en Regionale Landschappen! van 02-09-2013 en De Regionale Landschappen hebben een mooie toekomst van 16-1-2014 op deze website.