Nieuwe vzw Bosgroep Limburg opgericht

Op donderdag 15 december 2016 werd de nieuwe vzw Bosgroep Limburg opgericht in het provinciehuis in Hasselt.

"De bedoeling is dat deze vzw in de plaats komt van de 5 regionale vzw's (Bosgroep Hoge Kempen, Bosgroep Noordoost Limburg, Bosgroep Limburgse Duinen, Bosgroep West-Limburg en Bosgroep Zuid-Limburg) die tot nu toe functioneerden", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
"Deze afzonderlijke vzw's zijn indertijd opgericht om tegemoet te komen aan de Vlaamse regelgeving. Maar vermits de bevoegdheid over de Bosgroepen nu provinciaal is geworden en er ook geen subsidies meer komen vanuit Vlaanderen hebben we tot deze fusie beslist. Bovendien wordt het daardoor administratief eenvoudiger en efficiënter werken en kunnen we de aansprakelijkheden en financiën op Limburgs niveau samenvoegen. Tot nu toe moeten de 5 aparte Raden van Beheer exact dezelfde beslissingen nemen in 5 afzonderlijke vergaderingen. Vanaf nu kan dat op één bijeenkomst.

De Bosgroepen zullen wel per regio blijven vergaderen (maar niet als vzw) over praktische en inhoudelijke aangelegenheden, maar niet meer over administratieve en/of financiële punten. Dus de werking blijft dichtbij de betrokkenen en de administratie wordt vereenvoudigd.
In mijn ogen een goede oplossing."

De bestuursfuncties zijn als volgt verdeeld:
Voorzitter: provincie Limburg, vertegenwoordigd door gedeputeerde Ludwig Vandenhove
Ondervoorzitters: Claude de Villenfagne en Guy Coolens
Secretaris: Eddy Cryns
Penningmeester: Thierry de Grunne

 

Naast de vzw Bosgroep Limburg blijft (voorlopig) de Coöperatieve van de Limburgse Bosgroepen (CoLimBo).  

 

Zie ook Jaaroverzicht 2015 Limburgse Bosgroepen van 12-04-2016 op deze website.