Nog meer geld voor Greensky cvba

De gemeenteraad van Sint-Truiden, alleszins de CD&V-Open Vld-meerderheid, heeft op maandag 30 mei 2016 beslist om in te stemmen met een kapitaalsverhoging van 1 729 830 euro in Greensky cvba.

sp.a was consequent en stemde tegen.

sp.a-fractieleider en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove: "Investeren met belastinggeld van de Truienaars in een privé-project: daartoe dient dat geld niet.
Belastinggeld is er voor dienstverlening aan de bevolking, niet om risicovol te beleggen in een privé-bedrijf.
Dat is niet de taak van een overheid of van een gemeente.
Wij zijn voor alternatieve energie in het algemeen en windenergie in het bijzonder, maar dat moet op het eigen grondgebied gebeuren.

Je moet het maar doen: er als stadsbestuur alles aan doen om geen windmolens op het eigen grondgebied toe te laten, zelfs op die locaties, die technisch perfect zijn.
Wat een gebrek aan visie en politieke moed!

Waarom maakt de stad Sint-Truiden geen eigen windplan als onderdeel van een visie op termijn rond duurzame energie?
Ze kan zich hiervoor baseren op het plan van de provincie Limburg.

Neen liever risicovol geld van de bevolking investeren in een project in Gingelom en in een aantal Waalse gemeenten. En zeggen dat Greensky cvba tot op vandaag nog geen dividend uitgekeerd heeft." 

Greensky cvba is een samenwerking tussen 4 partijen: Electrabel (50%), Infrabel (10%), de stad Sint-Truiden (23%) en de Brusselse Electriciteitscommunale (IBE) (17%).

 

Zie ook Cartoon: Begrijpen wie kan… van 07-07-2015 en Eindelijk windmolens in Sint-Truiden! van 17-06-2015 op deze website.