Ook aandacht voor de vissers graag

“Vissers worden vaak vergeten als er bepaalde werken gebeuren en/of als er vergunningen moeten verleend worden”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en afgevaardigd voorzitter van de Provinciale Visserijcommissie (PVC) Ludwig Vandenhove.

Neem nu de afgeleverde milieuvergunning voor de tijdelijke handelsvennootschap (THV) Rekin, Maasstraat 82 in Kinrooi.

Waarover gaat het?
De grindmaatschappij THV Rekin wilde een milieuvergunning voor het gedeeltelijk opvullen van de waterplas met niet-verontreinigde uitgegraven bodem of niet-verontreinigde bagger- of ruimingsspecie.
Op mijn voorstel en na een grondige bespreking in de PVC van woensdag 4 oktober 2017 had de Limburgse deputatie deze aanvraag geweigerd op donderdag 16 november 2017.
De redenen: omdat de activiteiten zouden kunnen leiden tot verontreiniging van het water en zo een zware hypotheek zouden kunnen leggen op het (verblijfs)toerisme, de landbouw (onder andere Agropolis) en de diverse vormen van waterrecreatie (onder andere de hengelsport, het zwemmen, het duiken, het surfen, het zeilen en de pleziervaart). De gemeente Kinrooi had trouwens een negatief advies gegeven.

THV Rekin is in beroep gegaan tegen deze weigering en heeft een (gedeeltelijke) vergunning in beroep gekregen van Vlaams minister Joke Schauvliege.

In dit geval zijn de vissers dus weer mee de dupe.”   

 

Zie ook Geen aanpassing milieuvergunning voor Rekin in Kinrooi van 17-11-2017 en Soepel, maar consequent! van 25-02-2013 op deze website. 

 

Tags: