Op bezoek in de moskee

Als gedeputeerde van Confessionele en niet-confessionele geloofsgemeenschappen heeft Ludwig Vandenhove het afgelopen weekend samen met Viceminister-president van de Vlaamse Regering  Ingrid Lieten een bezoek gebracht aan enkele Limburgse moskeeën.

Op vrijdagavond 24 januari 2014 waren zij te gast in Houthalen-Helchteren (Yesil Camii, Saviostraat 49 in Meulenberg) en op zondag 26 januari 2014 in Genk (Yunus Emre Camii, Smeilstraat 53 in Sledderlo).
 


Bij zulke bijeenkomsten worden er heel wat praktische vragen gesteld rond de financiering en de subsidiëring van de moskeeën.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Ik heb mij voorgenomen om buiten de vergaderingen, die officieel georganiseerd worden in het provinciehuis met de afgevaardigden van de diverse geloofsovertuigingen, in de loop van dit jaar alle Limburgse locaties persoonlijk aan te doen.
Het betreft, naast de islamitische gemeenschappen, de vrijzinnigen en de Grieks-orthodoxe kerkfabriek.
Het maakt als politicus een nog beter persoonlijk contact mogelijk.

Vanuit mijn vorige functie als burgemeester van Sint-Truiden ben ik al goed vertrouwd met de werking van de diverse geloofsovertuigingen. Zo was ik al meerdere keren op bezoek in de Arramha (Barmhartig) moskee in Sint-Truiden en in de Sikhs-tempel in Halmaal.”

De katholieke kerkfabrieken zijn gemeentelijke bevoegdheid. Wel is gedeputeerde Ludwig Vandenhove bevoegd voor de kathedrale kerkfabriek (is provinciale bevoegdheid).

Na het bezoek aan Meulenberg was er nog een interne sp.a-vergadering met alle mandatarissen van Turkse origine, die werd afgesloten in Kebab Bahri, Vredelaan 10B in Houthalen-Helchteren.

 

Zie ook Wat kost uw kerk? van 22-01-2013 en Het gaat over religie! van 14-03-2013 op deze website.