Op de koffie!

Op donderdag 12 mei 2011 bezocht de heer Anibal González, één van de koffiepartners van de Oxfam-Wereldwinkels, Sint-Truiden.


Dit bezoek kaderde in het 40-jarig bestaan van Oxfam-Wereldwinkels, waarbij in Vlaanderen tijdens de maand mei de vertegenwoordigers van 20 producentengroepen uit het Zuiden voor een seminarie en een feest werden ontvangen door evenveel Wereldwinkelgroepen.
De apotheose ging door in Gent op zaterdag 14 mei 2011.

De heer Anibal González van de gelijknamige koffiecoöperatie Anibal Gonzalez uit Jinotega in Nicaragua bracht van 10 mei tot vrijdag 13 mei 2011 een bezoek aan Sint-Truiden.
Zijn keuze was nogal evident door de stedenband, die de stad Sint-Truiden heeft met Nueva Guinea in Nicaragua.

Tijdens dit bezoek kreeg de heer Anibal González onder andere de kans om kennis te maken met enkele groepen, waaronder de vzw Nicaraguacomité, de leden van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), het stadsbestuur, … .

In het administratief centrum werd hij door ambtenaar voor ontwikkelingssamenwerking Marcel Daniëls rondgeleid en werd hij officieel ontvangen door burgemeester Ludwig Vandenhove, die hem een aandenken overhandigde.

“Dit bezoek bewijst nogmaals de goede relatie tussen de Oxfam-Wereldwinkel in Sint-Truiden en de stad.”, zegt Ludwig Vandenhove.