Politiekrant juni is klaar!

Viermaal per jaar valt de politiekrant bij de inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de bus.

Hoofdcommissaris van de politie-korpschef Philip Pirard en burgemeester Ludwig Vandenhove schrijven elke keer een voorwoord voor de politiekrant dat u hieronder kan nalezen.

 

 

 

 

Beste inwoner van Sint-Truiden, Gingelom of Nieuwerkerken

 

 

Als lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is een OPEN communicatiebeleid één van onze uitgangspunten. Zo weet u als bevolking wat de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken allemaal voor u doet en waarvoor en wanneer u een beroep op hen kan doen.
Het OPENDEURWEEKEND op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011, dat al voor de zesde opeenvolgende keer georganiseerd wordt, is daar het meest in het oog springende voorbeeld van. Wij hopen u dan ook weer talrijk te mogen begroeten.
Net zoals de voorbije jaren valt het opendeurweekend samen met Joy Joy, het grootste openluchtkinderfestival van Vlaanderen, dat op de Grote Markt van Sint-Truiden plaatsvindt en de braderie in het centrum. Op maandag 27 juni 2011 is er ook avondmarkt. Het wordt dus weer één van de topweekends in Sint-Truiden.
In deze politiekrant vindt u het uitgebreid programma van dit OPENDEURWEEKEND (pagina 3).

 

 

De zomer komt eraan.
Dat betekent dat mensen ’s avonds langer buiten blijven om een babbeltje te slaan met hun buren of op een/hun terras te zitten, dat er meer spelende kinderen zijn, dat er meer buitenactiviteiten zijn, etc. Via het systeem van de buurtcomités en de buurtactiveringspremies proberen we buurtactiviteiten trouwens zoveel mogelijk te stimuleren.
Uiteraard zal dat voor een zekere (geluids)overlast zorgen.
U mag in zulke gevallen steeds de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken bellen, maar probeer het eerst zelf onder mekaar op te lossen. Bovendien zorgen wij ervoor dat de wijkinspecteurs, de gemeenschapswachten en de jongerenwerker in de zomermaanden ‘s avonds extra aanwezig zijn in buurten en wijken en in de omgeving van speeltuintjes (pagina 7).
Als iedereen opnieuw een beetje meer verdraagzaam wordt en respect opbrengt voor mekaar, zou onze maatschappij er een stuk beter aan toe zijn.
Laten we in onze politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken deze zomer (weer) bewijzen dat wij dat kunnen.

 

 

In deze editie van de politiekrant vindt u ook een overzicht van de belangrijkste ‘Spelregels voor een aangename, propere en veilige buurt’ (pagina 8, 9 en 10).
Als u, als burger, deze regels respecteert, helpt u er mee voor te zorgen dat de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zo veilig mogelijk en zo overlastvrij mogelijk gehouden wordt.
Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van u, als burger, de drie gemeentebesturen en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.
U vindt tevens weer heel wat preventietips in deze politiekrant.
Maak er gebruik van.

 

 

Wij wensen u, in Sint-Truiden, Gingelom of Nieuwerkerken, dichtbij of veraf, een prettig verlof toe.

 

Veel leesgenot!

 

 

Philip Pirard
korpschef
hoofdcommissaris van politie

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden
voorzitter politiecollege en -raad

 

 

Mocht u geen politiekrant ontvangen, dan kan u die steeds aanvragen via
communicatie@poltrudo.be.