Sint-Truiden komt kleurrijk uit de bus!

Tijdens de maand juli 2006 gaf het stadsbestuur van Sint-Truiden op initiatief van burgemeester Ludwig Vandenhove een folder uit rond de graffitiprojecten in de stad met als titel ‘Sint-Truiden komt kleurrijk uit de bus!’.


Sint-Truiden profileert zich de laatste jaren steeds meer als kunststad.

Kunst in de breedte, waarbij zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om hun talent waar te maken en zich creatief te ontplooien, onder andere via de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK), is hierbij de hoofddoelstelling.

Maar daarnaast heeft Sint-Truiden ook heel wat interesse voor de professionele en actuele kunst.
Getuige hiervan zijn de talrijke beelden van voornamelijk Truiense kunstenaars die de afgelopen jaren in de straten en op de pleinen in het stadscentrum zijn geplaatst.


Het stadsbestuur heeft ook steeds aandacht besteed aan een kunstvorm die vooral door jongeren beoefend wordt: graffiti. De afgelopen jaren werden er al talrijke projecten gerealiseerd waarbij jongeren de kans kregen hun kunstvorm legaal uit te oefenen en tegelijkertijd minder fraaie locaties aantrekkelijker werden gemaakt door de prachtig gekleurde tekeningen. Het is tevens een stimulans voor het buurtleven.
Ook in de toekomst zal het stadsbestuur nieuwe projecten op touw zetten, samen met de jonge kunstenaars.

U kan in deze brochure alvast kennis maken met deze boeiende kunstwerken. Aarzel niet en maak er een stadswandeling en/of fietstocht langs!

Deze folder is nog verkrijgbaar bij de stedelijke preventiedienst via info.preventie@sint-truiden.be of via burgemeester@sint-truiden.be.