Stad Genk en provincie Limburg zetten plannen veiligheidscampus door

Tijdens een gezamenlijke persconferentie op donderdag 29 januari 2015 in het provinciehuis hebben burgemeester Wim Dries van Genk en gedeputeerde Ludwig Vandenhove meer uitleg gegeven bij de plannen voor de ontwikkeling van een veiligheidscampus in Genk.

Ludwig Vandenhove: ”Naast het behoud en de uitbouw van de brandweer- en politieschool en de opleidingen voor ambulancepersoneel willen we onderzoeken welke andere opportuniteiten er zijn voor het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) iom zich te ontwikkelen tot een heuse veiligheidssite. We denken hierbij aan  onderzoek, productie en/of dienstverlening door privé-bedrijven, leernetwerken, gespecialiseerde test- en oefenomgevingen, etc.

We voorzien dat we medio 2015 weten welke concrete actiepunten mogelijk zijn, zodat we dan op zoek kunnen naar eventuele partners.

In dit plan past ook dat er duidelijkheid komt vanuit de federale regering inzake de organisatie en de financiering van het brandweer- en politieonderwijs en de opleidingen voor ambulancepersoneel. Wij willen vanuit Limburg wel samenwerken met andere provincies, bijvoorbeeld Antwerpen (Campus Vesta in Ranst), maar  niet fusioneren en/of opgeslorpt worden.”

Hieronder vindt u het persbericht.


Provincie en stad Genk concretiseren ontwikkeling veiligheidscampus. www.limburg-actueel.be, 29-01-2015.
Zwartberg krijgt veiligheidscampus. Het Belang van Limburg, 30-01-2015, p. 30.
Provincie en stad bouwen veiligheidscampus op Zwartberg. Het Laatste Nieuws, 30-01-2015, p. 20.
Industriegebied in Zwartberg wordt veiligheidscampus. De Standaard, 30-01-2015, p. 25.

Zie ook Snel duidelijkheid! van 23-10-2014 en Provincie Limburg Opleiding & Training (PLOT): jaarverslag 2012 is klaar van 23-08-2013 op deze website.