Truienaren op bezoek in het provinciehuis

De voorbije week kwamen er heel wat Truienaren, op uitnodiging van gedeputeerde Ludwig Vandenhove, op  bezoek in het provinciehuis in Hasselt.

Op donderdag 29 januari 2015 brachten de senioren uit Sint-Truiden een bezoek aan het provinciehuis.

Na een klein ontbijt volgde er een rondleiding in het provinciehuis.
Vooraleer de groep vertrok naar Genk voor een bezoek aan de stad en C-Mine was er nog een receptie.

“Ja, ik sta niet op de groepsfoto, omdat het telkens vergadering van  de deputatie is op donderdagvoormiddag (behalve de week dat het provincieraad is, dan is het op woensdagmorgen)", aldus Ludwig Vandenhove.

Op vrijdag 30 januari 2015 vergaderde de Raad van Beheer van de vzw Sint-Joriskapel onder voorzitterschap van ere-deken André Schotsmans.
Nadien volgde er een bezoek aan het provinciehuis onder leiding van gids Reinhilde Cuppens, eveneens van Sint-Truiden (Velm).

"Alle bezoekers krijgen na afloop de brochure 'Het provinciebestuur van Limburg heet u welkom', waar ze kunnen kennismaken met alle organen en diensten van het provinciebestuur.

Ik heb al een paar keer gesuggereerd een boekje te maken waar ook de geschiedenis van de provincie Limburg instaat en waar inhoudelijk meer ingegaan wordt op wat de provincie concreet allemaal doet voor de Limburger, zeker nu dit overheidsniveau binnenkort (definitief) dreigt te verdwijnen.
Het kan helpen de bevolking het nut te doen inzien van een provinciale of alleszins bovengemeentelijke structuur.

Provincies aanpassen ja, provincies afschaffen neen. Anders worden er gegarandeerd snel nieuwe structuren uitgevonden", zegt Ludwig Vandenhove.

Zie ook Rune Janssens op bezoek van 31-07-2015 en Bezoek buurtcomité Begijnhof aan provinciehuis van 20-03-2014 op deze website.