Verslag bezoek Rune Janssens

"Op woensdag 30 juli 2014 kwam Rune Janssens bij mij op bezoek in het provinciehuis.", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u zijn persoonlijk verslag.

Op woensdag 30 juli kwam ik eens een namiddagje langs bij de gedeputeerde van Limburg voor Leefmilieu, natuur, waterlopen, visserij, Provinciaal Natuurcentrum, Provinciedomein Nieuwenhoven, veilligheid, PLOT, organisatieontwikkeling, confessionele en niet-confessionele geloofsgemeenschappen, personeel en organisatie.
Ik ben heel veel geïnteresseerd in de politiek van België en buitenlandse politiek. Nu er de federale verkiezingen waren was ik het aan het volgen. Op de dag van de verkiezingen zelf was ik om 13:00 al naar het nieuws aan het kijken. De chauffeur van Ludwig kwam mij op die namiddag oppikken. We reden naar het provinciehuis en gingen naar Ludwig zijne bureau. Toen ik bij Ludwig was stelde ik hem vragen die ik had opgeschreven bij mijn thuis en Philip Pirard de korpschef van HaZoDi heeft mij daarmee geholpen. Ik had vragen gesteld zoals: Wie gaat er premier worden? En wat zijn de bevoegdheden van een gedeputeerde? Ludwig was een soepje aan het eten en ik 2 boterhammen met kaas. Daarna gaf hij mij een rondleiding rond heel het provinciehuis. En ik heb op de bureaustoel van de gouverneur Herman Reynders van Limburg gezeten. En ik heb op de plaats van de voorzitter van de provincieraad gezeten en op de plaats waar de gouverneur zit in de provincieraad gezeten.

    
Dan zijn we ook naar de tuin van het provinciehuis geweest. Ik heb mijn groen boek laten zien daarin staat alles over de politiek in en ook foto’s van politiekers/politicussen en ook over de verkiezingen. Ik heb ook mijn verslagen laten lezen aan Ludwig deze verslagen: Verslag De Wever deel I, Verslag Charles Michel deel I, Verslag Charles Michel deel II en verslag Charles Michel deel III.
Ik had ook nog een ijsje vanille met aardbeien en slagroom gegeten. Ingrid had nog een paar foto’s van mij en Ludwig getrokken en ik heb nog de sjerp van Ludwig aangedaan als gedeputeerde.
Mijn volgende uitstap zal naar Hilde Claes zijn of naar het Vlaams of federaal parlement.              

Rune Janssens 

 

 

Zie ook Rune Janssens op bezoek van 31-07-2014 en Bezoek buurtcomité Begijnhof aan provinciehuis van 20-03-2014 op deze website.