Vlaamse feestdag in Durbuy

B Plus organiseert symbolisch jaarlijks de Vlaamse feestdag (op 11 juli) in Wallonië en de Waalse feestdag (op de derde zondag van september) in Vlaanderen.
De Vlaamse feestdag vond dit jaar op maandag 11 juli plaats in Durbuy.


Naast een kort officieel gedeelte was er een markt van streekproducten (bijvoorbeeld ‘Lekker Limburgs’ was aanwezig - zie de website www.lekkerlimburgs.be) en s’ avonds een concert met Manou en Stan Van Samang.
Buiten een aantal lokale politici waren PS- Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Philip Courard en burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove aanwezig.

“In 2008 (op zondag 21 september 2008) en in 2010 (op zondag 26 september 2010) ging de Waalse feestdag in Vlaanderen telkens door in Sint-Truiden.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Het valt mij steeds op hoeveel aandacht er is in de Franstalige media voor dit initiatief van B Plus, terwijl er in de Vlaamse pers nauwelijks iets van wordt vermeld.”

Zie ook de website www.bplus.be

Hierover is op zondag 11 juli 2011 een item verschenen in het nieuws van de RTBF, RTL-TVI, op vrijdag 8 juli 2011 is er een artikel verschenen in Le Vif l’express en op maandag 12 juli 2011 is er een artikel verschenen in La Libre Belgique.

Zie onder andere ‘Cartoon Waals Feest in Sint-Truiden!’ van 27 september 2008 en "Ik ben blij dat de ‘Waalse feesten in Vlaanderen’ opnieuw in Sint-Truiden zijn doorgegaan!" van 29 september 2010 op deze website.