Vlaanderen Muziekland: betaald met geld van de Sint-Truidense belastingsbetaler!

Morgen, woensdag 11 juli 2012, op de Vlaamse feestdag, presenteert Geena Lisa de special van Vlaanderen Muziekland op de Grote Markt van Sint-Truiden.
Het wordt een eerbetoon aan de Vlaamse zangeres Yasmine.
Zie ww.een.be/programmas/vlaanderen-muziekland.

“Deze activiteit kadert in het evenementenbeleid van de stad Sint-Truiden, ‘een stad apart, waar altijd iets te doen is’”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Ik hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dat er veel volk - bezoekers, toeristen en eigen inwoners - naartoe komen.”

“Maar voor alle duidelijkheid: het is de stad Sint-Truiden, die dit organiseert en ook het grootste gedeelte van de financiering voor zijn rekening neemt: 17 500,00 EUR door de stad Sint-Truiden rechtstreeks en 17 500,00 EUR via de vzw Trud’Or, ook grotendeels gefinancierd door de stad Sint-Truiden. Ik betreur dan ook dat via een mailing gesuggereerd wordt dat dit evenement privé georganiseerd wordt ‘tijdens de Midweekfeesten’.
Wat nog erger is, is dat de schepenen Pascal Vossius en Bert Stippelmans deze mailing mee ondertekenen.
Zijn zij dan geen schepenen van de stad, waarvan de belastingsbetalers betalen voor dit evenement? Of: de stad betaalt en de privé en/of personen gaan met de pluimen lopen.

Belangenvermenging?
Van de vzw Trud’Or wisten we dit al en nu dit!

Spijtig!

Ik hoop u morgen allemaal te zien op de Grote Markt.”

 

Zie ook de teksten ‘vzw Trud’Or moet een middenstandsorganisatie zijn en geen evenementenbureau!’ van  6 april 2012 en ‘Vliegtuig boven Sint-Truiden: weer maar eens een voorbeeld van eigen belang!’ van 30 mei 2012 op deze website.