Waarom geen zorgparkeren Sint-Truiden?

De laatste weken is er in Sint-Truiden nog al wat te doen over parkeerboetes, die zorgverleners krijgen tijdens de uitoefening van hun job.

“De echte oplossing ligt in het opnieuw in eigen handen nemen van de stad Sint-Truiden van de handhaving en de controles in plaats van de uitbesteding ervan aan de private sector en in de nodige soepelheid afhankelijk van tijd en plaats”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Maar ook andere ingrepen kunnen bijdragen, aanvullend op de voor sommige zorgberoepen voorbehouden parkeerplaatsen. Zo zijn er heel wat gemeenten en steden, die werken met zorgparkeren.
Wat houdt het in?
Zorgverstrekkers verliezen vaak kostbare tijd bij de zoektocht naar een reglementaire parkeerplaats.
Om tijd te winnen, parkeren ze hun wagen dan snel en verkeerd. En de private parkeerwachters maken daar dankbaar gebruik van om ‘de kas te spijzen’.
Bij het systeem van zorgparkeren, stellen inwoners hun private parkingplaats (en) en/of hun oprit ter beschikking aan één of meerdere zorgverleners. De inwoners kunnen daartoe een sticker afhalen bij de gemeente.
Door deze sticker zichtbaar aan te brengen, verleent de bewoner toelating om gratis op haar/zijn eigendom te parkeren.
De zorgverstrekker maakt zich kenbaar door een hiervoor voorziene kaart met GSM-nummer duidelijk zichtbaar achter de voorruit te leggen.

Zo een initiatief zou de stress alleszins verminderen voor heel wat zorgverstrekkers en het imago van de stad ten goede komen.”

Hieronder vindt u de bijdrage over dit item op www.trudocs.be. (1)