Zelfs brieven en mails worden niet beantwoord!

“Normaal is het elementaire beleefdheid om brieven en mails te beantwoorden”, zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove. “Maar zelfs dat doet de Vlaamse regering niet.”

Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vindt het zelf niet nodig om de brief, waarin de Limburgse dierenwelzijnsorganisaties hun ongerustheid uitdrukken over hun toekomstige subsidiëring en ondersteuning, te beantwoorden.
Nog erger: als een één-tweetje (bekend in het voetbal, maar ook in de politiek!) laat hij Vlaams N-VA-parlementslid Sofie Roosen een vraag in het Vlaams parlement stellen [1] waar hij dan nietszeggend op antwoordt”, zeggen Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Wellen Els Robeyns en Ludwig Vandenhove.

“Alles hangt blijkbaar af van de globale operatie en de interne Vlaamse staatshervorming, die onder leiding van minister Liesbeth Homans gebeurt. En zo blijven de talrijke vrijwilligers uit de dierenwelzijnssector in de onzekerheid zitten.”  

Hieronder vindt u het persbericht.

[1] Vraag om uitleg over de taken en bevoegdheden voor de provincies op het vlak van dierenwelzijn. www.vlaamsparlement.be.

Zie onder andere Nog steeds geen duidelijkheid rond dierenwelzijnsbeleid in Limburg. www.limburg-actueel.be, 16-06-2015. Onduidelijkheid over toekomst dierenwelzijn. De Standaard, 18-06-2015, p. 33.

Zie ook Limburgs dierenwelzijn moet behouden blijven van 13-05-2015 op deze website.