februari 2008

Sp.a-Sint-Truiden bezoekt het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)

Sp.a-Sint-Truiden heeft op uitnodiging van de sp.a (OCMW)-raadsleden Ann Knaepen, Guy Knaepen en Gery Daniëls (fractieleider) op maandag 25 februari 2008 een bezoek gebracht aan het OCMW van Sint-Truiden.

De euthanasiewet moet aangepast worden!

"De euthanasiewet moet aangepast worden", dat zei burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove tijdens de inleiding van het debat ‘Café Terminus? Euthanasie en palliatieve zorgen.’, georganiseerd door de Antenne Morele Dienstverlening en het Willemsfonds van Sint-Truiden op woensdag 13 februari 2008.

Tentoonstelling Visages (d'amour)

Van vrijdag 22 februari tot zondag 13 april 2008 kan u het nieuwe tentoonstellingsproject van Malou Swinnen gaan bewonderen in cultuurcentrum de Bogaard.

Cartoon: Mijn eerste schooldag... en toen!?

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

"Etterouders: waar gaan we naartoe?"

Een Nederlandse provinciale voetbalclub uit Breda wil als eerste stewards inzetten voor jeugdwedstrijden.
De club wil op die manier iets doen aan de ettertjes rond het veld en vooral aan de ‘etterouders’ die langs de lijn ‘supporteren’.

Sint-Truiden breidt mogelijkheden openbaar vervoer uit!

Na de invoering van het project ‘basismobiliteit’ in 2000 wordt het aanbod van het openbaar vervoer in Sint-Truiden vanaf 25 maart 2008 uitgebreid via het project ‘netmanagement’.

Onderscheiding Ridder in de Leopoldsorde voor Ludwig Vandenhove!

Op donderdag 14 februari 2008 heeft senaatsvoorzitter Armand De Decker onderscheidingen in de Nationale Orden opgespeld bij een aantal senatoren van de legislatuur 2003-2007.

Tentoonstelling Carine Cox in politiehuis!

Kunstenares Carine Cox stelt nog tot en met 1 maart 2008 haar werken tentoon in het politiehuis in Sint-Truiden.

Waarom Vlaamse ambtenaren geen stage laten lopen in steden en gemeenten?

"Heel wat personen, die van dichtbij betrokken zijn bij het besturen van Vlaamse steden en gemeenten, klagen over de betuttelende en soms zelfs wereldvreemde houding van de Vlaamse politiek en van de Vlaamse administratie ten opzichte van die steden en gemeenten."

Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

Monumentale graftombe ontdekt in de Sint-Joriskapel op het kasteeldomein Terbiest!

Tijdens restauratiewerken aan de Sint-Joriskapel stootte de aannemer op een monumentaal graf, wellicht uit de vroege 17e eeuw.

Cartoon: de camerawet moet aangepast worden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

"Parlementaire controle betekent niet alles lekken!"

Burgemeester en federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/>, al bijna tien jaar afwisselend lid van de parlementaire begeleidingscommissies van het vast comité van toezicht op de politiediensten en van het vast comité van toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, wil dat er een serieus parlementair debat gevoerd wordt over de uitbreiding van de mogelijkheden voor bijzondere opsporingstechnieken en een behoorlijke parlementaire controle op de politie- en inlichtingendiensten.

Pagina's