september 2008

Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zet doelgroepenbeleid verder!

“Een goed veiligheidsbeleid moet aandacht hebben voor de verschillende categorieën van de bevolking en een echt doelgroepenbeleid voeren.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Cartoon: Waals Feest in Sint-Truiden!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

Ontvangst van een Vietnamese parlementaire delegatie!

Op dinsdag 16 september 2008 hebben de voorzitters van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen Hilde Vautmans en van de commissie voor de Landsverdediging
Ludwig Vandenhove/> een delegatie van het Vietnamese parlement ontvangen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Sint-Truiden gaat Europees!

Op zaterdag 4 oktober 2008 nodigt de stad Sint-Truiden, op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, alle burgers die afkomstig zijn van één van de landen van de Europese Unie en die in Sint-Truiden wonen uit voor een gezellig ontmoetingsmoment.
Het gaat over een 600-tal burgers, zo’n 250 gezinnen. 

Barbecue woonwagenterrein ‘Groenheide’!

Op vrijdag 19 september 2008 organiseerde het stadsbestuur een buurtbarbecue op het woonwagenterrein ‘Groenheide’ te Sint-Truiden.

Ludwig Vandenhove wil duidelijkheid over eventuele regularisatie asielzoekers!

“Wanneer gaat minister van Migratie en Asielbeleid Annemie Turtelboom nu eindelijk komen met haar beloofde omzendbrief inzake criteria voor de eventuele regularisatie van bepaalde groepen van asielzoekers?
Haar talrijke beloftes terzake en vooral het uitblijven van die omzendbrief zijn typisch voor deze (non-)regering: veel palaveren, vooral in de media, maar ondertussen NIETS beslissen!”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove.

Proficiat aan Kevin Lambrechts!

Kevin Lambrechts uit Groot-Gelmen (Sint-Truiden) was één van de Limburgse deelnemers aan de Paralympics, de Olympische Spelen voor personen met een handicap in China.

"Democratie mag geld kosten"

Lijst Dedecker heeft blijkbaar berekend dat het bestuursapparaat in ons land per Vlaming jaarlijks 62,76 euro kost.

‘Feesten met de Burgemeester’...bedankt!

Zowel het bal populaire op zaterdag 20 september 2008, als de seniorennamiddag op zondag 21 september 2008 waren een groot succes, én qua publieke belangstelling, én qua ambiance.

Het dossier Fernand Koekelberg... symptomatisch voor deze regering!

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove volgt het dossier van eventuele fouten en/of malversaties aan de top van de federale politie op voor de sp.a in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Fakkelestafette Weert voor de 56e maal in Sint-Truiden!

Elk jaar is er de zogeheten fakkelestafette vanuit Brussel naar Weert (Nederland), waarbij door joggers/lopers de fakkel doorheen verschillende gemeenten en steden gebracht wordt en waarbij halt gehouden wordt aan de oorlogsmonumenten. 

Cartoon: Openbare toiletten: in en uit!?

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

Sint-Truidense kinderraad bezoekt kabinet Vlaams minister van Cultuur, Jeugd en Sport Bert Anciaux!

Via bemiddeling van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove bezocht de nieuwe Sint-Truidense kinderraad het kabinet van Vlaams minister Bert Anciaux op woensdagnamiddag 17 september 2008.

Pagina's