februari 2009

Cartoon: Carnaval zal voor mij nooit meer zijn wat het geweest is!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

Uitspraak: "Je moet maar durven!"

Schandalig, een totaal gebrek aan burgerzin en aan respect voor de democratie als je nu hoofdeconoom van Petercam Geert Noels hoort pleiten voor een zogeheten 'oorlogskabinet' om de huidige financiële en economische problemen op te lossen.
Ik heb daar geen andere woorden voor!”

Smurfen en politie?

“Wat hebben smurfen en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken met elkaar te maken?
Op het eerste zicht niets en toch is er een verband.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Weer (financiële) steun voor dierenasiel!

Op vrijdag 20 februari 2009 bracht burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove (andermaal) een bezoek aan het dierenasiel te Sint-Truiden en hij had goed nieuws (en geld!) bij!

OPEN ruimte is van iedereen!

“De OPEN ruimte is van iedereen (recreanten zoals fietsers en wandelaars, milieuactivisten, landbouwers, fruittelers, jagers etc.) en iedereen moet er dan ook gezamenlijk zorg voor dragen.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Uitspraak: "Pleidooien voor administratieve vereenvoudiging zijn niet altijd sociaal!"

De roep om administratieve vereenvoudiging is de laatste jaren bijna een rode draad doorheen de politiek geworden.

Cartoon: buurthuis Progressieve Ecologische Samenwerking (PES) wordt Natuur.Huis!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

Tags:

‘Poëzie op de stoep!’

“De laatste jaren heb ik al heel wat initiatieven genomen om meer poëzie in het straatbeeld van Sint-Truiden te brengen. Ik denk hierbij onder andere aan de gedichten op kerkhoven, het gedicht ‘Rooddood’ op domein ’t Speelhof, de uitgave van de poëziebundels ‘Fructuarium’ en ‘Woorden sterven niet’, etc.“, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Geen wind mal(k)en of verkopen!

 

SP.a blijft tegen de participatie van de stad Sint-Truiden in het windmolenpark langs de E40.

Spreken is zilver, communiceren is goud!

Onder deze titel organiseerde het centrum voor Politiestudies (vzw) op dinsdag 17 februari 2009 een studiedag in het Huis van Limburgse Ondernemers (VOKA) te Hasselt.

1280 leerlingen volgen verkeersles in het verkeerspark!

Van 2 februari tot 20 maart 2009 kunnen de leerlingen van de derde graad lager onderwijs uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken (1280 in totaal) genieten van verkeerslessen in/op de verkeerspiste van de federale politie.
De verkeerspiste staat opgesteld in het bedrijf Transport Hendricx, Schurhovenveld 4220 in Sint-Truiden.

CV Nieuw Sint-Truiden krijgt huisbewaarder!

De Vlaamse regering kent in het kader van initiatieven in de lokale diensteneconomie een aantal projecten toe aan sociale huisvestingsmaatschappijen voor de functie van ‘huisbewaarder’.
De CV Nieuw Sint-Truiden (werkingsgebied Gingelom, Nieuwerkerken en Sint-Truiden) is één van de geselecteerde projecten.

Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

Pagina's