juni 2009

Uitspraak: "Pluralistische en laagdrempelige kinderopvang in Sint-Truiden!"

Als Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) vinden wij het belangrijk dat er een pluralistische en laagdrempelige kinderopvang in Sint-Truiden blijft bestaan. Dit is ook onze houding ten aanzien van andere welzijnsvoorzieningen.

Cartoon: 'Mijn restaurant: pure sms-cultuur!'

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

"Neen, mij vindt u niet!"

Vermits ik regelmatig al eens mee optreed bij de Boerebloos, stellen vele mensen mij de vraag of ik ook op de naaktkalender sta, die ze uitgegeven hebben naar aanleiding van het 40-jarig bestaan.

"Imago!"

Eens je een imago hebt (in de politiek), raak je er niet meer van af!

Nu ook fit-o-meter op het domein Speelhof!

Op dinsdag 23 juni 2009 is de fit-o-meter op het domein Speelhof officieel ingehuldigd.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was er uiteraard bij.

Ludwig Vandenhove vraagt aandacht voor de problematiek van namaak!

Het personeel van de douanediensten klaagt dat er nauwelijks controle is op namaakproducten, die toeristen vooral via Zaventem binnenbrengen.
Het gaat hierbij om goederen, maar evenzeer om medicijnen.

Daar komen de schutters!

Op zaterdag 20 juni 2009 is op het domein Terbiest onder ruime publieke belangstelling de vernieuwde schietstand officieel in gebruik genomen.

Stripboek brouwerij ‘De Bink’ voorgesteld!

Op zaterdag 20 juni 2009 werd het stripboek van cartoonist Dré Mathijs over (en in) de brouwerij ‘De Bink’ voorgesteld.

Uitspraak: "Duikboten!"

Ik heb al dikwijls duikboten ‘gevoeld’ in de politiek, maar bij mijn bezoek aan het marinehoofdkwartier Admiraal Benelux (ABNL) in Den Helder (Nederland), heb ik echt voor de eerste keer duikboten gezien!

Politiekrant juni ligt in de brievenbus!

Viermaal per jaar valt de politiekrant bij de inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de bus.
Korpschef Philip Pirard en burgemeester Ludwig Vandenhove schrijven elke keer een voorwoord voor de politiekrant, dat u hier kan nalezen.

Uitspraak: "Ze kan evengoed van mij komen!"

De volgende uitspraak is niet van mij, maar van professor Bea Cantillon van de Universiteit Antwerpen in ‘Knack’ van woensdag 10 juni 2009.

Ludwig Vandenhove doet mee aan ‘Kunst met een kwispelstaartje’!

De voorbije maanden is in Sint-Truiden het project ‘Kunst met een kwispelstaartje’ opgezet door de Lions Club Sint-Truiden, de vzw Trud’Or en de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK).

Jan Van Imschoot nu in CIAP!

Op zaterdag 13 juni 2009 is in de nieuwe locatie van de Vereniging voor Culturele Informatie en Actueel Prentenkabinet (CIAP), in de voormalige gelatinefabriek in Hasselt, de tentoonstelling geopend van Jan Van Imschoot.

Pagina's