oktober 2009

Tot nu toe 95 aanvragen tot regularisaties in Sint-Truiden

Op vrijdag 30 oktober 2009 waren er in Sint-Truiden 95 aanvragen tot regularisatie.

In het hoofddoekendebat zijn overhaaste beslissingen niet op hun plaats.

Dat schrijft burgemeester -  federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove onder andere in het voorwoord van de Campuskrant Tichelrij, die tweemaal per jaar verschijnt.

Causerie met Christine Van Broeckhoven overweldigend succes!

De causerie met professor doctor Christine Van Broeckhoven op dinsdag 27 oktober 2009 in het Koninklijk Atheneum te Sint-Truiden was een overweldigend succes.

Federale politie heeft onvoldoende aandacht voor drugs en hormonen!

“Dit is mijn visie.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Sp.a wil het gevoerde sportbeleid verder zetten!

Sedert de sp.a vanaf 1 januari 1995 mee de bestuursmeerderheid uitmaakt met als schepen van sport Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove is er in Sint-Truiden een realistisch sportbeleid gevoerd dat sterk gericht is op de clubs en verenigingen.

Mariette (van café Taxi Vert) 85 jaar!

Mariette (van café Taxi Vert), uitbaatster van één van de meest authentieke volkscafés, die Sint-Truiden nog heeft, is op woensdag 21 oktober 2009, 85 jaar geworden.

Cartoon: Fair Trade...het kan nog veel beter!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Tags:

Ludwig Vandenhove ontvangt twee echtgenotes van de ‘Cuban Five’!

Op vrijdag 16 oktober 2009 heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove mevrouw Adriana Pérez en mevrouw Olga Salanueva, twee echtgenotes van de zogeheten ‘Cuban Five’, officieel ontvangen in de schepenzaal van het administratief centrum te Sint-Truiden.

Sint-Truiden voert een duurzaam beleid!

De stad Sint-Truiden voert, horizontaal over alle beleidsvlakken heen, een duurzaam beleid.
Hieromtrent is er een ‘duurzaamheidskrant’ huis aan huis bedeeld.

Even op de voorzittersstoel!

“Toevallig, maar als voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging in de Kamer van Volksvertegenwoordigers zat ik op woensdag 21 oktober 2009 even op de stoel van de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove in ‘Limburg Manager’

In het oktobernummer (49) van 2009 van ‘Limburg Manager’ wordt uitgebreid aandacht besteed aan Haspengouw en de stad Sint-Truiden.

11e editie ‘Werelddag van verzet tegen extreme armoede’ in Sint-Truiden

De vzw Dynamo, een samenwerkingsverband van Limburgse verenigingen, waar armen het woord nemen, organiseren elk jaar deze dag in Limburg.
Hierbij wordt er samengewerkt met andere Limburgse verenigingen, die het opnemen voor mensen in armoede, waaronder ‘Onder Ons’ in Sint-Truiden.

Sint-Truiden gaat verder met de uitbouw van de petanquesport!

De stad Sint-Truiden heeft beslist om de schuilhuisjes aan de petanqueterreinen van enkele deelgemeenten te voorzien van verlichting met aanwezigheidsdetectie (sensor).

Pagina's